BJ Songs Battle Lost Highway - W7 - Zakończone

Wszystko co dotyczy Bon Jovi

Strona główna BON JOVI Ogólna dyskusja

Postprzez Days on 02 Paź 2007 01:37

Adrian naucz sie cytowac tak, zeby bylo wiadomo kogo cytujesz :P bo nie kazdy rozpoznaje swoje slowa tak o. czasami wie sie ze cos sie powiedzialo, ale inna osoba mogla powiedziec to samo uzywajac innych slow i ni chuja nie wiadomo kogo masz teraz na mysli XD

nie mniej jednak jako ze jedne slowa brzmia podobnie do tego co pisalam ja, aczkolwiek nie jestem pewna, ze sa to moje slowa, to odpowiem:
NIE, na poczatku mi sie ZADNA piosenka nie podobala na LH... a juz na pewno nie UUUUUUUUuuiii GAT IT GOUING ONNNNN
na poczatku zorientowalam sie, ze to juz nastepna piosenka leci, jak doszlo do TLN i dlatego tylko ta piosenke oceniam pozytywnie. od samego poczatku.

Adrian napisał(a):Gorsze piosenki np Something For The Pain, Love Me Back To Life, The Distance
NIe pasujące np Wildflower

Don't EVEN get mi startet ze swoim fatalnym gustem i jeszcze gorszym poczuciem humoru :pokoj:

z reszta who gives a shit - wywalamy zapchajdziure bez sensu i logiki i lecimy dalej z jakas strategia koalicyjna.

Image Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Od: 05 Mar 2002 01:56
Miejscowość: LothLorien

Postprzez Gina on 02 Paź 2007 01:39

Adrian napisał(a):Gorsze piosenki np Something For The Pain, Love Me Back To Life, The Distance

ja wiem ze to juz bylo milion razy przerabiane ale za kazdym razem to mi tak humor poprawia :lmao: Zwlaszcza to Something... XD W sensie Adrian, po raz nie wiem ktory, boj sie Boga no... Albo, mowiac w Twoim stylu, szanuj się!

I gdzie ona jest nowoczesna ? :> Bronilam jej przez 3 kolejki, tylko dlatego ze pozostalych tak samo nie chce mi sie sluchac, ale ta piosenka jest smieszna tekstowo i w ogole no, jakas tepa... No chyba ze wy drodzy chlopcy cieszycie sie gdy tylko mocniej uderza w gitary (hewiiii metal :horns:) W sensie plis no XD

i czego do jasnej dupy chcesz od summertime ? :> na pozostale z tej kolejki (I love this town) wg mnie tez niedlugo przyjdzie kolej, ale zdecydowanie po tym jak lubudubu bez ladu i skladu wyleci ;)

[ Dodano: 01 Paź 2007 19:39 ]
Days napisał(a):z reszta who gives a shit - wywalamy zapchajdziure bez sensu i logiki i lecimy dalej z jakas strategia koalicyjna.

no ja bede was starala wlasnie do I Love This Town przekonac na pewno XD Who says no.2 mowie NIE! XD
Awatar użytkownika
Gina
mod

Od: 02 Mar 2002 03:12
Miejscowość: Zgierz

Postprzez Captain Kidd on 02 Paź 2007 01:45

^Dokładnie ;]
Ja przyznaję, We got it uważałem za najlepszą piosenkę na płycie. Ale zmieniłem zdanie, bo jest tak naprawdę strasznie niedorobiona, muzycznie, tekstowo...
A co do koalicji... (kolacji chciałem napisac XD) Trzeba będzie bronic Last night, bo te stwory na pewno się do tego dobiorą :>

Image
Awatar użytkownika
Captain Kidd
zły mod

Od: 05 Gru 2004 18:13
Miejscowość: Bułgarskie Centrum Hujozy

Postprzez Adrian on 02 Paź 2007 02:07

Adrian naucz sie cytowac tak, zeby bylo wiadomo kogo cytujesz :P bo nie kazdy rozpoznaje swoje slowa tak o. czasami wie sie ze cos sie powiedzialo, ale inna osoba mogla powiedziec to samo uzywajac innych slow i ni chuja nie wiadomo kogo masz teraz na mysli XD

Przemyśle to :)
Don't EVEN get mi startet ze swoim fatalnym gustem i jeszcze gorszym poczuciem humoru

To działą w 2 strony ... ja tak samo myśle jak czytam, że z płyty Bounce najlepsza to The Distance (któe nie powinno znaleśći się na płycie) no i np WGIGOn to beznadziejna piosenka.

z reszta who gives a shit - wywalamy zapchajdziure bez sensu i logiki i lecimy dalej z jakas strategia koalicyjna

Przydałoby się trochę logiki bo to głosowanie koalicyjne mnie dobija tak samo jak ta rządowa koalicja.

I gdzie ona jest nowoczesna ? :>

DObrze skrojony Riff z ciekawym brzmienie. Talk-box przez cał dłuuugą solówką. Tekst iście imprezowski (czy Wy tylko szanujecie teksty o życiu, śmierci, przemyśleniach itp). Ciekawe rozwiązanie z wstępem do solówki.
No i to jest piosenka dla zabawy !

i czego do jasnej dupy chcesz od Summertime ? :>

1.Najsłabszy tekst z całej płytki i chyba jeden najsłabszych w ich historii
2.Poza dobrym wstępem nie ma praktycznie nic
3.Mało przebojowa
4.Mało ciekawa muzyka
5.Brak solówki
Ale zmieniłem zdanie, bo jest tak naprawdę strasznie niedorobiona, muzycznie, tekstowo...

Niedorobiona ? Gdzie ? Co tam jest dla Ciebie niedorobione ? Pytam serio.
Jak dla mnie jest ona idealnie dopracowana.
Awatar użytkownika
Adrian
It's My Life

Od: 03 Paź 2003 19:55
Miejscowość: D

Postprzez ZB on 02 Paź 2007 02:11

Nosz kurna babka... We Got It Goin' On to zajebiste połączenie Hard Rocka z Country. W tym to ja słyszę Bon Jovi... Wy... Kalarepy bez słuchu...

Gina napisał(a):Who says no.2 mowie NIE

Achaaaaaa Ginuś.... Who Says no.2 to jest syf. Ale Welcome To wherever You Are no.2 to jest cacy? :lmao:

Let it rock! Let it go!
You can't stop the fire burning out of control!!!
Awatar użytkownika
ZB
Kebib

Od: 12 Lis 2006 02:08

Postprzez Captain Kidd on 02 Paź 2007 02:25

Adrian napisał(a):Niedorobiona ? Gdzie ? Co tam jest dla Ciebie niedorobione ? Pytam serio.
Jak dla mnie jest ona idealnie dopracowana.

1. Gitara - niby jest, niby nie. Niby ostra, mocna, a tak naprawdę ledwo ją słychac. Jest taka... Nie wiem jak to określic, żeby zostac zrozumianym... Jakby "zagłuszona". Po prostu jakby tłumik jakiś był no xD
2. Bas - zbyt mocny, za bardzo wysuwa się na pierwszy plan. Taka właśnie powinna byc gitara. Jednak on tez jest stłumiony.
3. Wokal - głupia chrypka, śpiewanie czegoś właśnie z nią, na siłe, co strasznie widac, sztucznie to wychodzi. Przyklad? Przeciąganie "wee gooot it..." Za Jona nadrabia Big & Rich.
4. Głuuuuupi tekst (chodzi mi o ten fragment z ejmen.), ale o całośc chyba też.

Image
Awatar użytkownika
Captain Kidd
zły mod

Postprzez Gina on 02 Paź 2007 02:27

Adrian napisał(a):(czy Wy tylko szanujecie teksty o życiu, śmierci, przemyśleniach itp)

nie.
podoba mi sie 99, podoba mi sie let it rock, podoba mi sie lay your hands on me, podoba mi sie one wild night, podoba mi sie summertime, ktore sa zywe, radosne i nie maja mega ambitnych tekstow, ale jednak jest w nich cos fajnego. Natomiast w tej piosence tego nie dostrzegam. Widze na siło wepchniete ciezsze brzmienia, wcale nie ma w niej swiezosci, jest strasznie ciezkostrawna, poza tym no jesli cos ma w refrenie 'Cause we got it goin' on Uh huh huh Uh huh huh Hey yeah Uh huh, to blagam, jak ktokolwiek moze brac to na powaznie XD (+ jak ktos moze zarzucac jakiejkolwiek innej piosence (summertime) malo abmitny tekst, kiedy zadowala sie czyms takim..)
I ojej sorry, talk box przez cala solowke...! matko jakim progresywnym zespolem BJ sie stalo..

juz bym wolala cala noc spedzic przy OWN w wersji z 2001 niz przy tym chyba XD

ZB > ja naprawde nie widze w TLN NIC(!) z Welcome, bardzo przyjemnie mi sie kojarzy, walsnie z takim fajnym bonjoviastym klimatem ktory zlapany jest w box secie. (i Kidd nie tylko z Crazy Love, z czyms jeszcze, ja to niedlugo odkryje XD) I jeszcze mi sie kojarzy z saturday night, jak napisalam w recenzji LH. Poza tym ma taki iscie jonowski (w dobrym tego slowa znaczeniu tym razem) tekst. Mnie juz od pierwszych dzwiekow zlapalo "You can wrap your arms around the world it all comes down to us" i nie chce puscic, i bede tego bronic do upadlego :P
Awatar użytkownika
Gina
mod

Postprzez ZB on 02 Paź 2007 02:37

Gina napisał(a):ja naprawde nie widze w TLN NIC z Welcome

Tekst, klimat...

Gina napisał(a):bede tego bronic do upadlego

Żebyś nie upadła za szybko :P

Wiem Gina, mnie The Last Night przypomina Last Chance Train (intro) połączone z You Can Sleep While I Dream

Let it rock! Let it go!
Awatar użytkownika
ZB
Kebib

Postprzez Gina on 02 Paź 2007 02:52

ZB napisał(a):ou Can Sleep While I Dream

kuje XD LCT mi latal po glowie ale tego drugiego nie moglam sobie przypomniec :D dokladnie te dwie jeszcze. I za to wlasnie jeszcze to TRZEBA lubic.

ZB napisał(a):Tekst, klimat...

ja wiem... tekst jest bonjoviasty jak juz napisalam, wiec takich piosenek jest duzo, a klimat i owszem, ale zywszy, LEPSZY! Ze (sredniodobrego) Who says nie da sie juz nic lepszego zrobic i kazda kolejna kopia bedzie gorsza (troche podobnie jak z IML, z tym ze IML nie jest srednio dobre tylko bardzo dobre) Natomiast Welcome jak widac moza napisac lepiej, i ja im dziekuje ze napisali :P

I nie upadne, macie jako bron łubudubu.. to mnie raczej na pewno nie powali, takze fear not - kapustko nasza :lmao:
Awatar użytkownika
Gina
mod

Postprzez cRaSh on 02 Paź 2007 03:10

dyskutuja ameby ktore wyrzucily seat next to you, przed uhuhuuhu. Nie macie moralnego prawa w ogole czegokolwiek tu pisac :] :P

[ Dodano: 01 Paź 2007 21:10 ]
BTW Adrian, poczytaj Pratchetta, analizujesz piosenki dokladnie tak jak analizowalby je jeden z Audytorow XD

Image
Image
Awatar użytkownika
cRaSh
admins

Od: 02 Mar 2002 03:11
Miejscowość: Spartaaaa XD

Postprzez Gina on 02 Paź 2007 03:18

nudnys z tym seatem bejb :lmao:
Awatar użytkownika
Gina
mod

Postprzez Captain Kidd on 02 Paź 2007 03:26

Bo jak można wypierpzyc coś takiego? Przecież to Kilimandżaro głupoty ludzkiej i braku dobrego smaku XD

Image
Awatar użytkownika
Captain Kidd
zły mod

Postprzez ZB on 02 Paź 2007 03:58

Gina napisał(a):kuje XD LCT mi latal po glowie ale tego drugiego nie moglam sobie przypomniec #zeby

A widzisz, Pietruszeczko, już ja wiem, co i jak XD

cRaSh napisał(a):Nie macie moralnego prawa w ogole czegokolwiek tu pisac

No proszę Cię.. Seat? :/ Zresztą co mnie to... Dzięki Tobie napalam się właśnie w rytm Poison :horns:

Captain Kidd napisał(a):Przecież to Kilimandżaro głupoty ludzkiej i braku dobrego smaku

Jeszcze dragi odstaw Kidd i będzie lepiej XD

Let it rock! Let it go!
Awatar użytkownika
ZB
Kebib

Postprzez Captain Kidd on 02 Paź 2007 04:48

LD juz dawno nie biorę ;]

Image
Awatar użytkownika
Captain Kidd
zły mod

Postprzez Adrian on 02 Paź 2007 05:29

1. Gitara - niby jest, niby nie. Niby ostra, mocna, a tak naprawdę ledwo ją słychac. Jest taka... Nie wiem jak to określic, żeby zostac zrozumianym... Jakby "zagłuszona". Po prostu jakby tłumik jakiś był no xD
2. Bas - zbyt mocny, za bardzo wysuwa się na pierwszy plan. Taka właśnie powinna byc gitara. Jednak on tez jest stłumiony.
3. Wokal - głupia chrypka, śpiewanie czegoś właśnie z nią, na siłe, co strasznie widac, sztucznie to wychodzi. Przyklad? Przeciąganie "wee gooot it..." Za Jona nadrabia Big & Rich.
4. Głuuuuupi tekst (chodzi mi o ten fragment z ejmen.), ale o całośc chyba też.

Spoko. Konkrety z któymi się nie zgadzam.

1.Gitara - mocna tak jak zawsze niby na New JErsey czy SWW jest niby mocna (na pierwsze przesłuchania), ale nie jest bo jest robiona pod piosenki przebojowe.
Mocniejsza gitara nie byłaby tak chwytliwa jak jest w obecnej formie.

2.Bas - NOWOŚC - lepiej wyeksponowany bas moiże był na KTFaith. Oba wstępy są super i do tego bardzo charakterystyczne.

3.TO przeciąganie uważam za jeden z najlepszych fragmentów piosenki + to jak potem Jon śpiewa "We'll be banging and ..."
W jakiej piosence JOn użył tak charakterystycznej chrypki ? Bang A Drum z Chrisem ?

4.Tekst - sprawa własnej interpretacji.

poza tym no jesli cos ma w refrenie 'Cause we got it goin' on Uh huh huh Uh huh huh Hey yeah Uh huh, to blagam, jak ktokolwiek moze brac to na powaznie XD

No chyba właśnie o to chodzi, że podchodzicie do niej za poważnie. To nie jest piosenka żałobna tylko ma spełniać pewne założenia

np jest ona po to aby na spotkaniu fanów Hard-Rocka ludzie się przy niej dobrze bawili śpiewając proste ale jakże chwytliwe aaaaa yeeah heyeeeeeee uuuuu. Tak jak ludzie bawia sie na takich spotkaniach przy LOPrayer czy Sweet Child O Mine tak samo ta piosenka by ich podrywała do świetnej zabawy gdyby znała ją szersza publika.

Zresztą rozmawiałem o LHighway z kilkoma osobami z grupy docelowej odbiorców WGIGOn i wszyscy jednoznacznie określili że jedyną piosenką i o dziwo bardzo dobrą na tej płycie jest wspomniane WGIGOn (ewentualnie jeszcze dobrze odbierane było AOD i WLOALeaving).
Piosenka tak jak widać miała trafić do pewnego grona i jak najbardziej trafia.
ojej sorry, talk box przez cala solowke...! matko jakim progresywnym zespolem BJ sie stalo..

Kiedy mieliśmy przez cała solówkę talk-box jako główny motyw ? Kolejna nowa rzecz świadcząca o tym iż Bon Jovi nie stoją w miejscu

Natomiast Welcome jak widac moza napisac lepiej, i ja im dziekuje ze napisali :P

Co widzisz w tekście Welcome złego ? Piosenka inspirowana polityką mówiąca o równości ludzi . Idealna na kampanie wyborczą.

Dziwi mnie pisanie iż LAst Night jest polepszonym tekstem WTWYA gdyż jedna jest piosenką miłosną a druga piosenką o wydźwięku społecznym.

BTW Adrian, poczytaj Pratchetta, analizujesz piosenki dokladnie tak jak analizowalby je jeden z Audytorow XD

Nie lubię fantasy (o ile wiem to on to pisze) więc trudno mi się ustosunkować.
Jednakże jeśli chce rozmawiać o tekście piosenki to chciałbym "ROZUMIEĆ" o czym jest piosenka.
Porównywanie tekstów TLNight i WTWYA ma miejsce właśnie z tego iż są jeszcze osoby które myślą, że WTWYA to piosenka o miłości.

Nie chce obrażać tu nikogo, ale to jest poważny błąd .
Awatar użytkownika
Adrian
It's My Life

Postprzez Days on 02 Paź 2007 06:01

o maty chcialam cos napisac wiecej, ale Ginka ujela wszystko:
Gina napisał(a):+ jak ktos moze zarzucac jakiejkolwiek innej piosence (summertime) malo abmitny tekst, kiedy zadowala sie czyms takim..

i gowno prawda ze text jest wlasna interpertacja bo tu kurde nie ma co interpretowac... we got it going on... z dupy strony. i bzdura ze mozna sie przy tym dobrze bawic i koniec. wlasnie nie koniec. a porownanie ze Sweet Child O'Mine to chyba jakis nieudany zart z twojej strony. Ogarnij sie, czlowieku. jak w ogole mozna takie herezje pisac...
ta piosenka nawet nie ma pomyslu na sama siebie, o niczym nie opowiada, nic nie przekazuje. tylko kilka fraz wepchnietych ze soba w 3 minutowe brzdakanie bez ladu i skladu.

i jak mi teraz walniesz swoja typowa interpretacje, ze "piosenka opowiada o gosciach, co..." to naprawde popre Pawla w 100% - czysty audytor!

a co do TLN:

ZB napisał(a):mnie The Last Night przypomina Last Chance Train

no i juz za to ta piosenka powinna wygrac. bo to kurcze jest najlepsze porownanie z mozliwych. i jak mowi Ginka - niektore porownania sa fatalna rzecza - odgrzewanie kotletow, odgrywanie ciagle tego samego w kolko i w ogole. zwlaszcza, jak nie jest to dobra rzecz. ale jak potrafia zrobic cos, co kojarzy sie z dobrymi piosenkami i TYLKo si ekojarzy, a nie jest tym samym to ja nie rozumiem, czemu nagle zle.

i na 100% NIE JEST TO podobne do Welcome, bo ja nie trawie Welcome, a to lubie.

[ Dodano: 02 Paź 2007 00:01 ]
Adrian napisał(a):Porównywanie tekstów TLNight i WTWYA ma miejsce właśnie z tego iż są jeszcze osoby które myślą, że WTWYA to piosenka o miłości.

rotfl a skad wytrzasnales takie przemyslenia. zupelnie jak Kaczynski - stawiasz sobie sam tezy i sam je udowadniasz w kolko.

i na bogow wszechswiata - kto powiedzial, ze TLN jest o milosci :P interpretuj to sobie jak chcesz, ale akurat ta piosenke mozna sobie zastosowac w calkowicie innej sytuacji i calkiem niezle pasuje :P i to wlasnie swiadczy o tym, ze to dobry kawalek jest - nie jest jednoznaczny i mozna go dopasowac do kilku sytuacji.

Image Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Od: 05 Mar 2002 01:56
Miejscowość: LothLorien

Postprzez ZB on 02 Paź 2007 21:34

Days napisał(a):i bzdura ze mozna sie przy tym dobrze bawic i koniec

Cóż.... Może jak ktoś się nie umie bawić :P Ja się przy We Got It Goin' On bawię znakomicie :horns: Zresztą co to za gadka? To jak z filmem. Jeden się śmieje na komedii, a inny jak widzi, że kogoś tną piłą, to aż go skręca ze śmiechu...

Captain Kidd napisał(a):LD juz dawno nie biorę ;]

LD? Acha!!!!!! Twoje Liście Dębowe :lmao:

Let it rock! Let it go!
Awatar użytkownika
ZB
Kebib

Postprzez cRaSh on 02 Paź 2007 21:53

no niektorzy sie dobrze bawia przy 'przelec mnie' :shiner:

Image
Image
Awatar użytkownika
cRaSh
admins

Od: 02 Mar 2002 03:11
Miejscowość: Spartaaaa XD

Postprzez ZB on 02 Paź 2007 22:08

cRaSh napisał(a):niektorzy sie dobrze bawia przy 'przelec mnie'

No niestety... Nie ma róży bez kolców... ;)

Let it rock! Let it go!
Awatar użytkownika
ZB
Kebib

Postprzez Adrian on 02 Paź 2007 22:13

i bzdura ze można sie przy tym dobrze bawic i koniec.

Może Ty przy tego typu piosenkach się nie umiesz bawić, ale uwierz mi, że dla niektórych lepszej piosenki do zabawy Bon Jovi nie napisali od wielu lat.

a porownanie ze Sweet Child O'Mine to chyba jakis nieudany zart z twojej strony.

NIe, żaden żart. Jeśli dobrze zinterpretowałaś moje słowa to nie porównywałem ich treści tylko styl. Obie piosenki Hard-Rockowe i obie przy których można się świetnie bawić śpiewając bardzo rytmiczne refreny.

ta piosenka nawet nie ma pomyslu na sama siebie, o niczym nie opowiada, nic nie przekazuje. tylko kilka fraz wepchnietych ze soba w 3 minutowe brzdakanie bez ladu i skladu.

Ty tak uważasz. Ja czy (z tego co wiem) ZB, Culles, Lordi, Ricky, Elvis itd. uważamy inaczej.Ba uważamy wręcz przeciwnie niż Ty . Kto ma racje ?
Według mnie po prostu przypięłaś tej piosence pewną metkę i nie chcesz jej oderwać.
To jest piosenka do zabawy i takie funkcje w pełni spełnia (tekstowo, muzycznie, czy wokalem i efektami).

jak mi teraz walniesz swoja typowa interpretacje, ze "piosenka opowiada o gosciach, co..." to naprawde popre Pawla w 100% - czysty audytor!

Wiesz darujmy sobie przedrzeźnianie się takimi tekstami bo one do niczego nie prowadzą. Prosiłbym o argumenty (tak jak np Kidd podał) bo wtedy można dyskutować i wymieniać swoje spostrzeżenia.
A czy ktoś mnie nazwie audytorem, oligarchą czy innym wyzwiskiem to nie świadczy przecież o mnie tylko o kulturze osoby wyzywającej.
Wchodzę tutaj aby podyskutować rzeczowo i oczekuje rzeczowych odpowiedzi od ludzi którzy mają zupełnie inny gust ode mnie . Takie dyskusje pozwalają szerzej spojrzeć na pewne sprawy.

no i juz za to ta piosenka powinna wygrac. bo to kurcze jest najlepsze porownanie z mozliwych. i jak mowi Ginka - niektore porownania sa fatalna rzecza - odgrzewanie kotletow, odgrywanie ciagle tego samego w kolko i w ogole. zwlaszcza, jak nie jest to dobra rzecz. ale jak potrafia zrobic cos, co kojarzy sie z dobrymi piosenkami i TYLKo si ekojarzy, a nie jest tym samym to ja nie rozumiem, czemu nagle zle.

Dla mnie Last Chance Train jest zbyt popową piosenką (szczególnie wokal Jona) jak na Bon Jovi. Porównywanie obu piosenek moim zdaniem wpływa niekorzystnie na TLNight którą nie zaliczam do popowych słodziutkich piosenek.

rotfl a skad wytrzasnales takie przemyslenia. zupelnie jak Kaczynski - stawiasz sobie sam tezy i sam je udowadniasz w kolko.

Jeśli stawiam już jakieś tezy to na podstawie czegoś. Dziwi mnie ten zarzut z Twoich ust bo często argumentując swoje poglądy stawiasz SWOJE tezy i też je starasz się argumentować. Dla mnie sprawa jak najbardziej normalna więc dziwie się o ten zarzut.

Wracając do sedna sprawy.
Skąd wytrzasnąłem takie wyjaśnienia ? Jako fan tego zespołu trochę się tym zespołem interesuje np czytam wywiady czy oglądam rozmowy. Welcome To Wherever You Are - piosenka a głównie jej tekst powstał w czasie trwania kampanii wyborczej pomiędzy Kerrym a Bushem. Jon zaangażowany w pomoc Kerremu postanowił napisać piosenkę o "równości" społeczeństwa. O braku podziału na rasy gorsze i lepsze czy ludzi mniej wartościowych od innych. Mógłbym wygłaszać tutaj dalszy monolog w oparciu na wspomnienia z wywiadu (z Jonem i Richiem) a także o interpretacje tekstu (z przykładami), ale podejrzewam iż i tak Cię to nie interesuje. Jednakże zarzuciłaś mi fałszywe przedstawianie interpretacji tekstu więc postanowiłem się obronić.
Zresztą nie trzeba słuchać tych wywiadów aby dobrze zinterpretować piosenkę. Wystarczą pierwsze linijki aby nakierować się na właściwy trop interpretacji tekstu.

Jeśli uwążasz że to jest piosenka o niłości to proszę podaj mi przykład w którym momencie masz takie odczucie ?

i to wlasnie swiadczy o tym, ze to dobry kawalek jest - nie jest jednoznaczny i mozna go dopasowac do kilku sytuacji.

Owszem piosenka może być interpretowana na kilka sposobów. Tekst jest dosyć uniwersalny i niekoniecznie musi oznaczać piosenkę o miłości bo może być np o lojalności i przyjaźni.
Awatar użytkownika
Adrian
It's My Life

PoprzedniaNastępna

Strona główna BON JOVI Ogólna dyskusja