BJ Songs Battle Lost Highway - W7 - Zakończone

Wszystko co dotyczy Bon Jovi

Strona główna BON JOVI Ogólna dyskusja

Postprzez ZB on 05 Lis 2007 00:34

Lost Highway

Let it rock! Let it go!
You can't stop the fire burning out of control!!!
Awatar użytkownika
ZB
Kebib

Od: 12 Lis 2006 02:08

Postprzez Days on 05 Lis 2007 00:48

Gina napisał(a):ja sie naprawde staralam w ta piosenke wsluchac i mi nie wychodzi i usypiam i nic nie moge na to poradzic

ok sluchaj przeczytaj sobie text z kilka razy no XD no nie mozna tak no.. nie mozna nie zauwazac takich fajnych niuansow jak "She'd bring me wine and sip her tea " i tego boskiego glosu.

anyway ode mnie wygrywa Whole Lot Of Leaving bo mi sie z czyms kojarzy :P

Image Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Od: 05 Mar 2002 01:56
Miejscowość: LothLorien

Postprzez ZB on 05 Lis 2007 00:59

A właśnie... JAk już będziemy się musieli użerać z DA, to weźmy też pod uwagę Cold Hard Heart, co? Przynajmniej dwa fajne kawałki będą :lmao:

Let it rock! Let it go!
Awatar użytkownika
ZB
Kebib

Postprzez Ricky Skywalker on 05 Lis 2007 01:47

Biorąc pod uwagę że CHH jest bonusem w równym stopniu integralnym z albumem jak DLS na HAND, to bierzemy pod uwagę go oczywiście ;)

"these days all we got is hope, we got redemption and we got forgiveness. And we got one more thing - we got us these days..."
*
Richie Sambora, 29.10.2007
Awatar użytkownika
Ricky Skywalker
The Emperor's HAND

Od: 03 Lis 2003 03:57
Miejscowość: Creche of the Gods ;]

Postprzez Gina on 05 Lis 2007 02:03

khe khe khe CHH musi byc ZB, bo ja musze na nie w pierwszej kolejce glosowac :lmao:

I ten akurat do textu nic nie mam, piosenka ogolnie jako calosc mnie nuzy ale no jak bedziemy glosowac to sobie przeslucham, ale i tak nie widze innego typu na runde pierwsza dla siebie ;)
Awatar użytkownika
Gina
mod

Od: 02 Mar 2002 03:12
Miejscowość: Zgierz

Postprzez Ricky Skywalker on 05 Lis 2007 02:46

To widzę że będzie bitwa, bo ja CHH wyrzucić tak szybko nie dam, najpierw Learning How To Fall i Naked muszą polecieć, a potem pomyślimy :P

"these days all we got is hope, we got redemption and we got forgiveness. And we got one more thing - we got us these days..."
*
Richie Sambora, 29.10.2007
Awatar użytkownika
Ricky Skywalker
The Emperor's HAND

Od: 03 Lis 2003 03:57
Miejscowość: Creche of the Gods ;]

Postprzez Gina on 05 Lis 2007 02:56

eh widze ze jestem sama :lmao: ale to nic, bede miala na co glosowac przez przynajmniej dwie kolejki :lmao:
Awatar użytkownika
Gina
mod

Postprzez Days on 05 Lis 2007 02:56

Gina napisał(a):ale i tak nie widze innego typu na runde pierwsza dla siebie

Ricky Skywalker napisał(a):najpierw Learning How To Fall i Naked

oj no prosze was... Naked moze jeszcze jakos bym zniosla (LEDWO), ale no najpierw powinno poleciec cos na zasadzie Augusta, czy odstajacego od reszty strasznie Ugly.

Image Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Postprzez cRaSh on 05 Lis 2007 03:13

Learning How To Fall i Naked

sie przylaczam sie :)

Augusta? elf cos pil? XD

Image
Image
Awatar użytkownika
cRaSh
admins

Od: 02 Mar 2002 03:11
Miejscowość: Spartaaaa XD

Postprzez ZB on 05 Lis 2007 03:21

Ugly musi być trzecie, a CHH drugie... Jasne? XD

Let it rock! Let it go!
Awatar użytkownika
ZB
Kebib

Postprzez cRaSh on 05 Lis 2007 03:24

wg mnie:
1.DA
2.Queen
3. Janie/Staring

Image
Image
Awatar użytkownika
cRaSh
admins

Postprzez Days on 05 Lis 2007 03:27

cRaSh napisał(a):Augusta? elf cos pil? XD

wlasnie nie XD i no August jest sredni. w sensie w zestawieniu z reszta plyty, na ktorej sa NIESAMOWITE perelki...

Every Word... to musi byc pierwsza trojka, DA, Queen, CHH, Chelsea to pierwsza piatka, chociaz moze Chelsea i it's just me bym wymienila.

August, Ugly, Jenie typowe sredniaki. tzn na tej plycie wszystko jest dobre, ale te piosenki sa TYLKO dobre.

Image Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Postprzez ZB on 05 Lis 2007 03:49

Ogólnie rzecz biorąc, to ta płyta ma dobre teksty i wokal Jona... Ale.. Jest nudna jak flaki...

1) DA - jedyny kawałek z tego albumu, który dorównuje utworom BJ.. Nie jest nudny.. Jest zajebongo :horns:
2) CHH - na poziomie
3) Ugly - przynajmniej nie przynudza... To już atut ;)

A poza tym są jeszcze smaczki, jak Little City... No.. może Queen..

No i wkurzają mnie aranżacje... I ogólnie się zlewa wszystko.. Ale kawałek tytułowy to jest niesamowity.

Let it rock! Let it go!
Awatar użytkownika
ZB
Kebib

Postprzez cRaSh on 05 Lis 2007 03:51

Jest zajebongo #horns

tej, biorac pod uwage co jest dla ciebie jeszcze zajebongo to uzyj innego okreslenia XD :D

Image
Image
Awatar użytkownika
cRaSh
admins

Postprzez ZB on 05 Lis 2007 04:06

Wszystkie zajebongo są zajebongo. Aj. I chyba coś Ci posta ściachało ;)

Let it rock! Let it go!
Awatar użytkownika
ZB
Kebib

Postprzez Gina on 05 Lis 2007 04:07

hm na Naked ewentualnie moglabym po usunieciu CHH XD
Ugly lubie z sentymentu, od Augusta sie odczepic XD

I co ma znaczyc "dorownuje utworom BJ" ? On nie mial robic kolejnej plyty w stylu BJ tylko swoja wlana, inna, i dzieki bogu ze zrobil ;)
Awatar użytkownika
Gina
mod

Postprzez Captain Kidd on 05 Lis 2007 04:13

Ja sobie dzisiaj przesłucham DA podczas kąpieli... XD I może nasunie mi się coś złego z tej płyty, nie będę miał problemu, teoretycznie. Dla mnie ten album jest całością, której po prostu nie dzieli się na części. Jedyne, co może tam nie pasowac, to August, ze względu na stronę muzyczną - najmocniejszy kawałek na płycie. Ale wcale nie najgorszy :D

A teraz jeszcze wstrzymuję sie od głosu... Poczekam i popatrzę jak sytuacja się rozwinie, a później wyjdzie, jaki jestem son-of-a-bitch i zagłosuję na najgorsze XD

Image
Awatar użytkownika
Captain Kidd
zły mod

Od: 05 Gru 2004 18:13
Miejscowość: Bułgarskie Centrum Hujozy

Postprzez ZB on 05 Lis 2007 04:21

Gina napisał(a):I co ma znaczyc "dorownuje utworom BJ" ? On nie mial robic kolejnej plyty w stylu BJ

Ja nie mówię o tym, żeby było bonjoviaste (choć takie lubię najbardziej) tylko o tym, żewyłamuje się z nudnego albumu... A to cechowało stare BJ, że nie wszystko brzmi tak samo..

Let it rock! Let it go!
Awatar użytkownika
ZB
Kebib

Postprzez Days on 05 Lis 2007 05:54

a bzdura, bzdura, bzdura. trzeba sie w ogole nie znac na muzyce, gdy sie mowi ze ten album jestn nudny. album jest spokojny, zrownowazony, przytlumiony. jak Kidd mowi - jest spojny, jest caloscia. Jak go sie podzieli na kawalki, to straca one czesc swojej magii.
kazda piosenka jest jakastam historia, jakas podroza. I kurde kazda piosenka mowi O CZYMS. O czym konkretnym, a nie o tym ze My to jestesmy fajnu kolesie uh uhuhuhuh... o je bejbi :ohmygod:
na tym albumie nie ma miejsca na nude, bo albo sie fajnie dzieje jak w Queen, czy DA, albo mamy do czynienia z wolniejszym kawalkiem z REWELACYJNA historia - jak w przypadku It's Just me, czy Cold Hard Heart. albo... albo dochodzimy do totalnego apogeum - Every Word Was A Piece Of My Heart... rewelacja!

jednak jak juz przychodzi dzielic na kawalki, to niestety nie trudno zauwazyc, ze August ma fajny text, ale muzycznie jest tylko dobry (chociaz chorki ma fajne i melodie tez), ale no Ugly to juz jets tak prosta pioseneczka, chyba najmniej klimatyczna... jak ja wyrwac z albumu, to sama sie srednio prezentuje... podobnie Janie... a moze po prostu uwazam, ze z piosenek z watku z Demie Moore sa srednie w zestawieniu z tymi mniej znanymi perelkami, jak Staring At Your Window, czy Little City...

anyway ode mnie na pewno poleci Ugly. no bo sory ale "ain't no cure that you can buy when you feel U G L Y" XD sama piosenka bez klimatycznego wsparcia reszty slabo sie trzyma w zestawieniu z chociazby "There's just one thing that you should keep in your book of dreams"...

Image Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Postprzez ZB on 05 Lis 2007 06:04

Days napisał(a):spokojny, zrownowazony, przytlumiony

czyt. "nudny" :shiner:

Days napisał(a):albo dochodzimy do totalnego apogeum

Aż tak się nie podniecajmy... :)

Days napisał(a):August ma fajny text, ale muzycznie jest tylko dobry

Muzycznie jest całkiem niezłe, ale oryginał: Rockin' In The Free World o wiele lepsze.

Days napisał(a):sama piosenka bez klimatycznego wsparcia reszty slabo sie trzyma w zestawieniu z chociazby "There's just one thing that you should keep in your book of dreams"...

No spoko, ale ja kupuję płyty dla muzyki... Jak będę miał ochotę na poezję, to nabęde tomik ;) Co nie oznacza, że nie lubię, jak kawałek ma dobry tekst. Ale muzyka stoi na pierwszym miejscu.

Days napisał(a):na tym albumie nie ma miejsca na nude

To czemu zasypiam po 4 kawałkach?

A najgorsza jest gitara... Na Blaze Of Glory Jeff Beck dał czadu. A tu? Brzdę brzdęk i przydługawa, nieciekawa, zagrana bez emocji solówka w It's Just Me.. Tragedia... :crazy:

A w ogóle może zaczekamy aż się zakończy battle z LH? XD

Let it rock! Let it go!
Awatar użytkownika
ZB
Kebib

PoprzedniaNastępna

Strona główna BON JOVI Ogólna dyskusja

Powróć do Ogólna dyskusja