BJ Songs Battle Lost Highway - W7 - Zakończone

Wszystko co dotyczy Bon Jovi

Strona główna BON JOVI Ogólna dyskusja

Postprzez Days on 15 Paź 2007 01:54

ZB napisał(a):Wszystko się zgadza, ale mówisz o We Got It Going On :P

oj nie zaczynaj ze mna na nowo :P

dzisiaj specjalnie przesluchalam ta plyte jeszcze raz. nuda. jedna piosenka ok.

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Od: 05 Mar 2002 01:56
Miejscowość: LothLorien

Postprzez Ricky Skywalker on 15 Paź 2007 02:22

ZB napisał(a):Posłuchaj głosu serca, Luke... Żadnych smętów...

No i znalazłem swojego Giertycha :lmao:

Głos idzie na TLN.

"these days all we got is hope, we got redemption and we got forgiveness. And we got one more thing - we got us these days..."
*
Richie Sambora, 29.10.2007
Awatar użytkownika
Ricky Skywalker
The Emperor's HAND

Od: 03 Lis 2003 03:57
Miejscowość: Creche of the Gods ;]

Postprzez Captain Kidd on 15 Paź 2007 02:30

Ja się będe wahał póki co pomiędzy I hate this town i MAM... Raczej to pierwsze, ale jeszcze się zobaczy ;]

Days napisał(a):oj nie zaczynaj ze mna na nowo

Racja, ZBychu, nie rób z tematu piaskownicy tylko dlatego, że w zeszłym tygodniu zabrano Ci ulubione wiaderko/łopatkę czy co tam wolisz... XD

Image
Awatar użytkownika
Captain Kidd
zły mod

Od: 05 Gru 2004 18:13
Miejscowość: Bułgarskie Centrum Hujozy

Postprzez Days on 15 Paź 2007 02:46

Captain Kidd napisał(a):Ja się będe wahał póki co pomiędzy I hate this town i MAM... Raczej to pierwsze, ale jeszcze się zobaczy ;]

no to wlasnie ja tez, bo musimy sie dogadac, bo te dwa cioly oddaly glosy jak z pisuarow ;) zatem trza ich przebic.

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Postprzez Captain Kidd on 15 Paź 2007 02:51

Pewnie jak zobaczą, że znowu nie mają szans, to polecą do Adriana, Adrian przyjdzie, namówi ludzi, żeby się zarejestrowali tylko po to, żeby zagłosowac... Jak piss dosłownie.
^Ale i tak wyjdzie na nasze XD

Image
Awatar użytkownika
Captain Kidd
zły mod

Postprzez Days on 15 Paź 2007 03:11

nie no adrian mowil ze TLN jest ok i glosowal na nie tylko po to, zeby pseudosex nie wylecial :P o ile dobrze pamietam.
wiec teraz moze to my powinnismy go zawolac ;)

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Postprzez ZB on 15 Paź 2007 23:39

Ricky Skywalker napisał(a):ZB napisał:
Posłuchaj głosu serca, Luke... Żadnych smętów...

No i znalazłem swojego Giertycha #lmao

Spoko, chciałem napisać: "zasady zobowiązują - żadnych smetów" XD

Let it rock! Let it go!
You can't stop the fire burning out of control!!!
Awatar użytkownika
ZB
Kebib

Od: 12 Lis 2006 02:08

Postprzez Days on 16 Paź 2007 23:34

dobra to ja Ginus popieram ILTT... niech bedzie. Kidd decyduj sie zeby nam nie zamkneli przed nosem...

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Postprzez Captain Kidd on 17 Paź 2007 00:05

A więc ILTT po raz trzeci ;)

Image
Awatar użytkownika
Captain Kidd
zły mod

Postprzez ZB on 17 Paź 2007 03:10

I po co to wszystko....? Żeby wygrała pioseneczka z dna? No cholera... Takie kawałeczki to sobie mogły tworzyć box secik, czyli powinny pozostać demówkami... Sialalala :ohmygod:

Sam kawałek jest niezwykle oryginalny... Dokładnie tak samo, jak połowa albumu... Najpierw milutki głosik Jona, potem dołącza się Rysio z wokalem, no a potem już tylko słodziutki refrenik... Ach ach, jakie to milutkie... I to brzdękanie w jakąś gitarkę... Tak, to my, chłopcy z BJ, potrzymamy cię za rączkę... :P

A najbardziej niesamowite rozwiązanie to jest ta wystrzałowa solówka... Że też Rychu sobie paluchów nie połamał! I oczywiście mostek... Ach, cudo!! Wyciszenie i tylko Jonuś ze ściszonym głosem i jakiś akustyczek... Niesmowity pomysł, prawda? Zupełnie, jak na połowie kawałków z LH... Genialne.. Do tego kapitalne zakończenie: la la la la bum...

Wiecie co? Uznajmy ten kawałek za najlepszy w historii zespołu!! Jakieś tam DC to przy tym betka... Bon Jovi, oby więcej takich arcydzieł!!

Hard Rock rządzi!

Let it rock! Let it go!
Awatar użytkownika
ZB
Kebib

Postprzez Captain Kidd on 17 Paź 2007 03:14

Hard rock może i rządzi, ale na pewno nie ten nie dośc, że w plastykowej odmianie, to jeszcze w wersji dla ubogich.

I ZBychu, mniej kebabów, serio. Albo mniej sosu, bo szkodzi widzę XD

Image
Awatar użytkownika
Captain Kidd
zły mod

Postprzez ZB on 17 Paź 2007 03:28

Captain Kidd napisał(a):Hard rock może i rządzi, ale na pewno nie ten nie dośc, że w plastykowej odmianie, to jeszcze w wersji dla ubogich.

No właśnie... Więc skoro nie chcemy plastikowej odmiany, to dlaczego kochamy Slippery? Dlaczego kochamy BJ? No, chyba, że nie kochamy, albo uważamy, że NJ to jest Black Metal.. Bon Jovi to Pop Metal był w '80... Ju noł?

Wtedy też było pokryte warstwą lukru, tak słodką, że niektórych szlag trafiał. I było dobrze? Ja tam kocham ten lukier. Kocham Glam, kocham We Got It Going On. :horns:

A skoro tak Ci sie nie podoba lukierek, to czemu tak Ci sie podoba TLN? Łaj? :ohmygod:

Let it rock! Let it go!
Awatar użytkownika
ZB
Kebib

Postprzez Captain Kidd on 17 Paź 2007 03:41

We got it - pseudo hard rockowy kicz, tu się zgodzi zdecydowana większośc (a większośc ma rację, poza tym w niej znajduje się elf, więc tym bardziej - to mówi samo za siebie XD).

TLN - jest lukierek, lekka słodycz, ale wszystko brzmi dobrze, fajnie. Po prostu mi się podoba. A żeby mi się podobało nie musi byc czymś wybitnym, tylko po prostu dobrze wykonanym. Czego o czymś, co miało byc mocnym, zajebistym kawałkiem z jajem (że wyszła jajecznica, wiemy, w dodatku zbyt mocno wysmażona - prawie śladu po jajkach, nie jajach, znzaczam XD) powiedziec nie można. I nie broń tego... Sorry inaczsej, nie próbuj nas (mnie) przynajmniej przekonywac, bo Co się nie uda :>

Image
Awatar użytkownika
Captain Kidd
zły mod

Postprzez cRaSh on 17 Paź 2007 03:45

Zaraz przyjdzie Bret i ci glamnie w twarz za takie teksty o li got it XD

Niemniej, wywaliliscie swietna piosenke przed takim szitem jak uhuhuhu, teraz chcecie wywalic cos co ma fajna solowke i bridge i naprawde pasuje na zakonczenie albumu przed nudnym mruczeniem. Gustu nie stwierdzam.

Image
Image
Awatar użytkownika
cRaSh
admins

Od: 02 Mar 2002 03:11
Miejscowość: Spartaaaa XD

Postprzez Captain Kidd on 17 Paź 2007 03:52

Chciałem głosowac na MAM, ale trzeba ratowac TLN :P Zgadza się solówka bardzo dobra. Obie. No i długie jak na współczesne BJ. Ale życie no... xD

Image
Awatar użytkownika
Captain Kidd
zły mod

Postprzez ZB on 17 Paź 2007 03:54

Nie mam zamiaru Cię przekonywać, że nowocześnie brzmiący Hard Rock jest zajebongo. Jak ktoś woli "lalala, you have to be alone..." Zamiast kawału solówy z wypizganym w kosmos refrenem no to sorry, nikt tu nie pomoże...

Po prostu korzystając z tego, że jestem na forum, wygłaszam swoje zdanie na ten temat. Nie przekonuję. Po prostu jestem ciekaw, co się może podobać w TLN... I dlaczego nikt się nie zachwyca podobnymi kawałkami z Box setu... I jaki lekki lukierek? Tu nie ma nic poza lukierkiem...

SŁuchałęm dziś LH. Łał. Jak leciało We Got It, matka weszła i mówi: "chociaż jeden kawałek nie smętny" :horns: I jak tu jej nie kochać? :D

Poza tym, najpierw jest narzekanie, że BJ idą w pop, zamiast kontynuować rocka. To jasne, pochwalmy popowy (nawet nie pop-rockowy) kawałeczek... I ja nie mówię, że każdy popowy kawałeczek jest zły. Ale ten dobry nie jest. To nuda, smęt, to, co jest znane w BJ od dawien dawna. To jest dopiero wtórna robota... Bleee

Let it rock! Let it go!
Awatar użytkownika
ZB
Kebib

Postprzez Captain Kidd on 17 Paź 2007 03:58

ZB napisał(a):I dlaczego nikt się nie zachwyca podobnymi kawałkami z Box setu...

O, przepraszam, Crazy love, You can sleep while (when?) I dream i pozostałe podobne do TLN są bardzo dobre i je oczywiście lubię :P

I sorry, wolę BJ w stylu TLN, niż kompromitujące się próbując na siłę tworzyc coś, o czym w dzisiejszych czasach nie ma żadnego pojęcia.

We got it to straszny niedorób jest xD Ma potencjał, ale juz niestety Jonusiowi pomysłu zabrakło jak to "wykończyc"... Nie tak brzmi hard rock. Nawet nowoczesny.

Image
Awatar użytkownika
Captain Kidd
zły mod

Postprzez ZB on 17 Paź 2007 04:13

Nie, żeby ten post niczego nie wnosił, ale... Co to za bullshit? Sorry, ale chyba nikt nie wie lepiej niż twórcy, czy Hard rock brzmi tak, czy inaczej. To Bon Jovi np. decydują, jak on brzmi. Poza tym znam kilka osób, które biorą w ciemno We Got It jako jednyny kawałek z całego albumu, który jest kapitalny. No, niektórzy biorą jeszcze Lost Highway.

Captain Kidd napisał(a):I sorry, wolę BJ w stylu TLN, niż kompromitujące się próbując na siłę tworzyc coś, o czym w dzisiejszych czasach nie ma żadnego pojęcia.

We got it to straszny niedorób jest xD Ma potencjał, ale juz niestety Jonusiowi pomysłu zabrakło jak to "wykończyc"... Nie tak brzmi hard rock. Nawet nowoczesny

Jasne. To samo można powiedzieć o One Wild Night. Bo tak wyszło, że We Got It to pierwszy od czasów One Wild Night rock'n'rollowy kawałek chłopaków. Tylko czy to prawda, że One Wild Night jest daremne? Osiąga poziom Bad Name. Jest może tylko mniej zadziorne. A We Got It to kontynuator rock'n'rollowej tradycji.

Captain Kidd napisał(a):O, przepraszam, Crazy love, You can sleep while (when?) I dream i pozostałe podobne do TLN są bardzo dobre i je oczywiście lubię

To klawo. Te kawałki powinny Ci starczyć. Poi co Ci dziesiąty, taki sam? A się kopii IML czepiają...

A TLN to jest po prostu kolejny kawałeczek. Niczym się nie wyróżniający. Równie dobrze mogłoby to być Everybody's Broken. Ale ono przynajmniej ma chyba solówkę...

I cRaSh... Sam przyznaj, Czy TLN jest lepsze od ILTT? No bez jajuszek proszę.. Weźmy się naprawdę za głosowanie na dobre piosenki (bo słowo "utwory" byłoby za duże...)

Let it rock! Let it go!
Awatar użytkownika
ZB
Kebib

Postprzez Gina on 17 Paź 2007 04:50

Poza tym znam kilka osób, które biorą w ciemno We Got It jako jednyny kawałek z całego albumu, który jest kapitalny.

wspolczuje im gustu zatem :shiner: Albo po prostu moze dopiera zaczynaja sluchac takiej muzyki :P

I widzisz OWN bylo fajne a uhu jest nieudana i nedzna proba zrobienia takiego klimatu. Po prostu chodzi o to, ze dla niektorych wszystko co da sie wepchnac pod kategorie Hard Rock jest z gory cudowne swietne i w ogole naj, a niektorzy potrafia zauwazyc ze nawet hard rockowe piosenki potrafia byc denne :lmao:

Zreszta po co ta dyskusja ? Jak ktos ma jakies watpliwosci kto tutaj co lubi niech sobie poczyta wypowiedzi na poprzednich kilku stronach :yawn:

cRaSh napisał(a):Niemniej, wywaliliscie swietna piosenke przed takim szitem jak uhuhuhu, teraz chcecie wywalic cos co ma fajna solowke i bridge i naprawde pasuje na zakonczenie albumu przed nudnym mruczeniem. Gustu nie stwierdzam.

Hm jak chce posluchac IML to wlaczam to z Crusha a nie Everyday, jak chce posluchac WSYCGH to wlaczam HANDa a nie ILTT proste. Wole piosenke ktorej klimat przypomina mi piosenki z boxu ktore lubie...
Awatar użytkownika
Gina
mod

Od: 02 Mar 2002 03:12
Miejscowość: Grande Sud

Postprzez cRaSh on 17 Paź 2007 06:00

uhuhu to nie hardrock ale odpicowane cos co ma przypominac cos mocnijeszego a nawet nie ma porzadnej gitary. nie ma sciany dzwieku. ma wkurwiajacy bas. jest plastikowa. virgin ma lepsze piosenki :P wokalnie i gitarowo na pewno :P chooociaz tekstowo też :P
Chcieli z tego zrobic singiel i co? wytwornia zabronila :P

TLN czy ILTT, jeden zboj. TLN mi wchodzi w klimaty saturday night, a wole takie klimaty od klimatow who says. co nie zmienia faktu, ze nie wiem co tam mam ciagle robi :P

Chcesz plyte nowa plyte hardrockowa? posluchaj nine lives aerosmith :P

Hm jak chce posluchac IML to wlaczam to z Crusha a nie Everyday, jak chce posluchac WSYCGH to wlaczam HANDa a nie ILTT proste. Wole piosenke ktorej klimat przypomina mi piosenki z boxu ktore lubie...

ja mowilem o MAM XD

Image
Image
Awatar użytkownika
cRaSh
admins

Od: 02 Mar 2002 03:11
Miejscowość: Spartaaaa XD

PoprzedniaNastępna

Strona główna BON JOVI Ogólna dyskusja