BJ Songs Battle KTF - Zakończona

Wszystko co dotyczy Bon Jovi

Strona główna BON JOVI Ogólna dyskusja

Postprzez ediyo on 07 Wrz 2006 21:49

in these arms... ile można powtarzać refren ?

TURN DOWN THE LIGHTS,
LIGHT A CANDLE... WELCOME...

RICHIE SAMBORA - STRANGER IN THIS TOWN

Image|||Image
Awatar użytkownika
ediyo
King Of Swing

Od: 06 Cze 2004 21:54
Miejscowość: Warszawa

Postprzez cRaSh on 07 Wrz 2006 21:53

Lepszy refren niz It's alright rotfl

Image
Image
Awatar użytkownika
cRaSh
admins

Od: 02 Mar 2002 03:11
Miejscowość: Spartaaaa XD

Postprzez Kourin on 07 Wrz 2006 22:13

Będę udawała, że nie widzę wyników głosowania. Będę powoli liczyła do stu...

Image
Image
Awatar użytkownika
Kourin
The Llama

Od: 27 Gru 2002 17:38
Miejscowość: London N7

Postprzez Ricky Skywalker on 07 Wrz 2006 22:39

No to zamykamy... z ciężkim sercem, ale nie można ciągnąć głosowania w nieskończoność ;)

Podsumowanie 8 tygodnia:

I Believe 33% [ 4 ]
Keep The Faith 8% [ 1 ]
In These Arms 41% [ 5 ]
If I Was Your Mother 0% [ 0 ]
Dry County 16% [ 2 ]
Save A Prayer 0% [ 0 ]

Wszystkich głosów: 12

Wylatuje: In These Arms

2 ostatnie tygodnie walki przed nami. I naprawdę ciężko mi wybrać, bio piosenki które zostały to już naprawdę ścisły top... I Believe - wiele osób na to głosuje, ale mi daje potężną dawkę energii, więc nie oddam na nią głosu. KTF - podobna sytuacja. If I Was - cóż, chyba najostrzejsza z piosenek BJ, z niezwykłym tekstem. DC - utwór niepowtarzalny.

Wobec czego mamy Save A Prayer - piosenkę niezwykle klimatyczną, mocną, z doskonałymi gitarami i nietypowym głosem Jona. Na coś trzeba zagłosować, więc chyba na to...

"these days all we got is hope, we got redemption and we got forgiveness. And we got one more thing - we got us these days..."
*
Richie Sambora, 29.10.2007
Awatar użytkownika
Ricky Skywalker
The Emperor's HAND

Od: 03 Lis 2003 03:57
Miejscowość: Creche of the Gods ;]

Postprzez Kourin on 07 Wrz 2006 22:50

Wywalić In these Arms przed Dry County, ba, przed If I Was Your Mother?

Jakieś nieporozumienia amebopochodne :|

Image
Image
Awatar użytkownika
Kourin
The Llama

Postprzez Days on 07 Wrz 2006 23:35

amebopodobne to uwazanie, ze if i wa syour mother powinno wyleciec przed in these arms XD i radze zwazyc na to ze stwierdzenie "gust na poziomie ameby" pochodzi ode mnie wiec ja sie na nim znam najlepiej XD

Ricky masz OPR za glos na SAP :lmao:

ja glosuje na DC... juz mi wszystko jedno XD

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Od: 05 Mar 2002 01:56
Miejscowość: LothLorien

Postprzez Gina on 07 Wrz 2006 23:43

Dry County tak jak zapowiadalam wczesniej, dodam tylko ze moj gust uwaza ze ta piosenka wypada w odpowiednim momencie :lmao:

i dziex edi za uratowanie nas od ameb :xkroplad:
Awatar użytkownika
Gina
mod

Od: 02 Mar 2002 03:12
Miejscowość: Grande Sud

Postprzez Captain Kidd on 08 Wrz 2006 00:03

Dry county po raz kolejny. Zachciało się wam wywalac Fear, więc my teraz wywalimy wam DC :P

Image
Awatar użytkownika
Captain Kidd
zły mod

Od: 05 Gru 2004 18:13
Miejscowość: Bułgarskie Centrum Hujozy

Postprzez Ricky Skywalker on 08 Wrz 2006 00:23

Days napisał(a):Ricky masz OPR za glos na SAP :lmao:

ja glosuje na DC... juz mi wszystko jedno XD

Cóż, jak pisałwm wyżej, praktycznie wszystkie piosenki które pozostały to dla mnie jednakowe świętości i którąś trzeba było wybrać. A skoro Ci wszystko jedno - to co się czepiasz? :lmao:

BTW - półtorej godziny a już 7 głosów - i teraz cały tydzień nic się nie będzie działo xD[/img]

"these days all we got is hope, we got redemption and we got forgiveness. And we got one more thing - we got us these days..."
*
Richie Sambora, 29.10.2007
Awatar użytkownika
Ricky Skywalker
The Emperor's HAND

Od: 03 Lis 2003 03:57
Miejscowość: Creche of the Gods ;]

Postprzez Days on 08 Wrz 2006 00:33

Ricky Skywalker napisał(a):Ci wszystko jedno - to co się czepiasz?

mi wszystko jedno co do DC nie co do SAP XD chlopie skad te wnioski? :P pochopne :P

i Kidd masz racje - za Fear im DC w grzyb XD

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Postprzez Kourin on 08 Wrz 2006 01:36

Days napisał(a):amebopodobne to uwazanie, ze if i wa syour mother powinno wyleciec przed in these arms XD i radze zwazyc na to ze stwierdzenie "gust na poziomie ameby" pochodzi ode mnie wiec ja sie na nim znam najlepiej XD

Sticks and stones may break my bones, but words will never hurt me :ble:

Image
Image
Awatar użytkownika
Kourin
The Llama

Postprzez Days on 08 Wrz 2006 01:52

no te comprendo nada ahora amiga mia ;) pero no te preocupes pues eso no es nada importante, no? XD

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Postprzez Kourin on 08 Wrz 2006 02:50

To było tak samo ważne jak to, co napisałaś o amebach, więc zeby elfy zrozumiały, po polskiemu: "patyki i kamienie połamią mi kości, ale słowa mnie nie zranią" :P

Swoją drogą to jest to bardzo popularne angielskie powiedzenie, więc radzę zapamiętać ;P

Image
Image
Awatar użytkownika
Kourin
The Llama

Postprzez Days on 08 Wrz 2006 03:11

Lamo - zrozumialam powiedzenie, nawet je znam juz jakis czas. czuje sie obrazona takim watpieniem w moja znajomosc angielskiego - co prawda FCE to zaden poziom, zwlaszcza zdany 5 lat temu, ale mimo wszystko urazona jestem <foch> ponadto - zrozumialam nawet SENS... i w ogole glebokie przeslanie, tylko nie bardzo zrozumialam jaki ma to zwiazek z tym, co napisalam wczesniej ;) wiec moze to jakbys mogla wyjasnic... z reszta zeby pozostale elfy zrozumialy, to by to nawet w suahili moglo byc napisane :P byleby jakos wiazalo sie z tym, co sie cytuje ;)

Ps. i raczej "moga polamac mi kosci"

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Postprzez agatka on 08 Wrz 2006 04:01

Days napisał(a):za Fear im DC w grzyb XD

Zrobie babci na zlosc i odmroze sobie uszy? ;D :P

Image
agatka
It's My Life

Od: 06 Cze 2004 00:26
Miejscowość: Krosno City

Postprzez Days on 08 Wrz 2006 04:49

masz cos do moich uszu? XD to ze sa spiczaste to nie znaczy ze gorsze... BA! nawet lepsze XD

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Postprzez Kourin on 08 Wrz 2006 14:27

Skoro nie pojęłaś co to miało wspołnego z twoim nazywaniem mnie amebą, to jednak chyba nie zrozumiałaś o co chodzi w tym powiedzeniu ;) Więc wyjaśnię - możesz nazywać mnie amebą, ale mnie to nie rusza, bo wiem swoje ;)

I przepraszam bardzo, ale skoro ja mówię zarówno po angielsku i po polsku od urodzenia, to chyba lepiej wiem, jak się tłumaczy sens angielskich powiedzeń, a nie same słowa... Elfie, błagam ;)

Image
Image
Awatar użytkownika
Kourin
The Llama

Postprzez Days on 08 Wrz 2006 16:49

problem w tym, ze ja cie nie nazwalam ameba :P i mimo calego twojego obcowania z angielskim i polskim na raz nadal uwazam, ze tam jest MOGA polamac mi kosci - to juz nie kwestia tlumaczenia z angielskiego na polski, ale po prostu sposobu wyrazania takich tez po polsku - mowi sie "moga mi nabimbac" a nie "nabimbaja mi" XD ale przeciez to szczegol i prosze nie licytujmy sie juz, bo przeciez sensu nie ma, zebys mnie ciagle lamo szpile wbijala miedzy moje elfie zebra a ja ja wyjmowala i probowala ci wsadzic w kopytko :P

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Postprzez Kourin on 08 Wrz 2006 22:33

No nie nazwałaś bezpośrednio, ale użyłaś insynuacji (bo skoro moje zachowanie jest amebopodobne, to ja mam coś z ameby). Ale z insynuacją należy ostrożnie, bo wyjdzie jak ze słynnym skrótem myślowym Macierewicza... :lmao: ;) :hug:

I tak już zupełnie na marginesie, żeby rozwiać lingwistyczne wątpliwości - masz jak najbardziej rację, tam jest napisane mogą połamać mi kości, ale w takim kontekscie słowo "may" nie oznacza roważanie prawdopodobieństwa, tylko oczekiwanie na rzecz nieuniknioną. Ale skoro uważasz, że wiesz lepiej od native speakera, to mogę tylko westchnąć i przytaknąć ;)

Image
Image
Awatar użytkownika
Kourin
The Llama

Postprzez Days on 08 Wrz 2006 23:18

eh Llamo tak zupelnie na marginesie wczesniej pisalam, ze nie chodzi mi o dokladne tlumaczenie MAY w tym powiedzeniu, tylko ze po polsku jak sie sie uzywa takiego zwrotu, ktory tez wyraza cos, o czym raczej jest sie przekonanym (raczej to slowo klucz), ze nastapi, to wlasnie mowi sie moga czy tez moga nawet. i to juz jest kwestia po porstu konstrukcji w jezyku polskim, ktora - najwyrazniej - az tak bardzo od konstrukcji angielskiej nie odbiega ;)
i nie chodzi oto, czy wiem lepiej od nejtiw spikera, bo konsultowalam to tez z innym nejtiw spikerem (tak - jak mam jakies watpliwosci, to szukam po zrodlach, nawet jezeli sa one tak malo istotne - ot mialam dzisiaj czas bo padalo :P) i on mi powiedzial, ze mam racje :P zatem widzisz - najwyrazniej ile nejtiwow tyle zdan i chyba nie zaczniemy teraz wszyscy wzdychac XD tylko lepiej zakonczymy te dywagacje lingwistyczne, bo my tu gadu gadu a juz 3 glosy na I Believe :| TO SIE NAZYWAJA DOPIERO AMEBY (zwaz ze to juz nie insynutentegoacja tylko wlasnie skierowanie calej mocy mojej frazy na te 3 osoby :P).

i tego gdziez mi tam do takich skrotow myslowych jak Macierewiczowskie :P

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

PoprzedniaNastępna

Strona główna BON JOVI Ogólna dyskusja