BJ Songs Battle HAND [zakończone]

Wszystko co dotyczy Bon Jovi

Strona główna BON JOVI Ogólna dyskusja

Postprzez Days on 19 Mar 2006 22:18

eh Gina no nie no tak nie mozna :P

Welcome... Welcome... to chyba byla druga piosenka, ktora tak zjechalam w recce... juz nie pamietam :P

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Od: 05 Mar 2002 01:56
Miejscowość: LothLorien

Postprzez Gina on 20 Mar 2006 03:32

Niby jestem w wiekszosci, a wiekszosc w tym kraju generalnie nie ma racji, ale w tym szczegolnym wypadku, jednak ma :grin:

Welcome sluchalam wiecej razy bo musialam teledysk obejrzec przeciez :lmao: I przynajmniej jest patetyczne - w sensie - jest jakies - Novocaine jest nijakie, takie jak Story Of My Life & One Last Cigarette dla mnie ostatnio. I swoja droga pomiedzy nimi w nastepnym tygodniu cos chyba wybiore ;)
Awatar użytkownika
Gina
mod

Od: 02 Mar 2002 03:12
Miejscowość: Grande Sud

Postprzez cRaSh on 21 Mar 2006 02:49

Tak, szczerze to was nie rozumiem. Novocaine jest chyba najdojrzalsza piosenka na tej plycie, z naprawde swietnym tekstem. Powoli sie rozwija, refren jest chwytliwy, tekst o czyms mowi, przekazuje (i jon nie kaze machac flaga, ani nawet nie mowi ze jest skomplikowany). No nie wiem, serio. De gustibus degustibusem, ale wyglada na to ze Novocaine wyleci, a zostawicie takie cos jak IWBL, welcome czy complicated. Strange :confuse:
Gina napisał(a):Niby jestem w wiekszosci, a wiekszosc w tym kraju generalnie nie ma racji, ale w tym szczegolnym wypadku, jednak ma :grin:

A wlasnie, ze nie :shiner:

Image
Image
Awatar użytkownika
cRaSh
admins

Od: 02 Mar 2002 03:11
Miejscowość: Spartaaaa XD

Postprzez Kourin on 21 Mar 2006 04:09

A tak szczerze, Crash, to ja ciebie nie rozumiem, bo ta piosenka - ja więszkość HANDa - jest moim zdaniem tragedią na kółkach. Ale nie wdawajmy się w dysputy, bo sam wspomniałeś o de gustibusie, a mojej ulubionej piosenki nie wymieniłeś jako gorszych od Novocaine, więc ci wybaczam :shiner: :hug: :grin:

Image
Image
Awatar użytkownika
Kourin
The Llama

Od: 27 Gru 2002 17:38
Miejscowość: London N7

Postprzez Days on 21 Mar 2006 06:06

generalnie to crash momentami dla mnie ma racje (poza wybitnie nie trafionym:
cRaSh napisał(a):IWBL, welcome czy complicated
a idzmi stad bo ja akurat skomplikowanego Jona lubie rotfl nie za text ale za same rytmy ungabunga). moze nie uwazam novocaine sa najlepsza z handa - bo to miano ma DLS na wieki jako jedyna DOBRA piosenka na plycie :P ale dla mnie ma cos ciekawego w sobie - w przeciwienstwie do Welcome czy czegokolwiek w tym stylu... np novocaine jest dl amnie duzo lepsze od tych wszystkich na W, Storysow, Last man standingow w wersji HAND.. gdzies na rowni z papierosami, handem i wanna be lovdem a moze nawet przed wannabelovdem bo nie ma tak zrabanego refrenu :P fajne jest to I tell my self I feel no pain.... i ropes of hope jest fajne... no i w sumie po co ja to pisze ;P

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Postprzez ediyo on 21 Mar 2006 17:34

OLC... ta piosenka a zwlaszcza refren kojarzy mi sie z JBJ skaczacym po scenie z glupim usmieszkiem i rekoma robiacymi takie koleczka przed soba xDDD nie wiem jak to nazwac :P

TURN DOWN THE LIGHTS,
LIGHT A CANDLE... WELCOME...

RICHIE SAMBORA - STRANGER IN THIS TOWN

Image|||Image
Awatar użytkownika
ediyo
King Of Swing

Od: 06 Cze 2004 21:54
Miejscowość: Warszawa

Postprzez agatka on 21 Mar 2006 20:25

ediyo napisał(a):JBJ skaczacym po scenie z glupim usmieszkiem i rekoma robiacymi takie koleczka przed soba

:lmao: :lmao: Tak to obrazowo powiedziales, ze teraz tez mi sie tak kojarzy :P ;)

Image
agatka
It's My Life

Od: 06 Cze 2004 00:26
Miejscowość: Krosno City

Postprzez Captain Kidd on 21 Mar 2006 23:30

ediyo napisał(a):OLC... ta piosenka a zwlaszcza refren kojarzy mi sie z JBJ skaczacym po scenie z glupim usmieszkiem i rekoma robiacymi takie koleczka przed soba xDDD nie wiem jak to nazwac

Dokładnie!! Tylko ja widzę, że on robi "pajacyka", a nie kółeczka :shiner: Dlatego OLC jest bee - kojarzy mi się ze szkołą podstawową w Kcyni (czyt. dziecinadą) :lmao: rotfl

Image
Awatar użytkownika
Captain Kidd
zły mod

Od: 05 Gru 2004 18:13
Miejscowość: Bułgarskie Centrum Hujozy

Postprzez Adrian on 22 Mar 2006 22:42

Tak, szczerze to was nie rozumiem. Novocaine jest chyba najdojrzalsza piosenka na tej plycie, z naprawde swietnym tekstem. Powoli sie rozwija, refren jest chwytliwy, tekst o czyms mowi, przekazuje (i jon nie kaze machac flaga, ani nawet nie mowi ze jest skomplikowany). No nie wiem, serio. De gustibus degustibusem, ale wyglada na to ze Novocaine wyleci, a zostawicie takie cos jak IWBL, welcome czy complicated. Strange

Z jednym się zgodze - mianowićie Novocaine jestsuper piosenka (tekst, refren) no ale reszta jest lepsza.
Kazdy kojarzy sobie piosenke jak chce. Dla mnie OLC jest kawałkiem dobrego szybkoiego rocka jak za czasów lat 80-tych. Jak ja usłyszałem to mnie smiech ogarną, ale śmiech ze "szczęściem", że nagrali taką genialną piosenke.
A co do Story, Complicated i Bellsów to uważam, że mają świetne teksty i klimat. Opowiadają o czymś i jest to wypowiedziane w rewelacyjny i przejmujący sposób (Story i Bells) czy ironiczny i z charakterem jak w Complicated.

Zostawimy IWBL, Welcome bo są bardzo dobrymi piosenkami.

Nic ja uwielbiam cały album za teksty, klimat i power i każda piosenka ma s sobie to "coś".

Ale i tak Novocaine wylatuje
Awatar użytkownika
Adrian
It's My Life

Od: 03 Paź 2003 19:55
Miejscowość: D

Postprzez Gina on 22 Mar 2006 23:09

Days napisał(a):eh Gina no nie no tak nie mozna

ok, zgadzam sie, najpierw OLC potem Novocaine - taka powinna byc kolejnosc :lmao: Bo ja nie twierdze ze ona jest zla, ale jak slucham handa to jak leci to ok. jest calkiem przyjemnie ale bez jakis konkretnych emocji - ani ziebi ani parzy, a obojetnosc - na tym poziomie - jest gorsza np. od patosu jaki zarzucam welcome...
Awatar użytkownika
Gina
mod

Od: 02 Mar 2002 03:12
Miejscowość: Grande Sud

Postprzez Days on 22 Mar 2006 23:28

Gina napisał(a):ani ziebi ani parzy, a obojetnosc - na tym poziomie - jest gorsza np. od patosu jaki zarzucam welcome...

a mnie czasami rusza, a nawet jak nie jakos szczegolnie, to wole wywalic wczesniej to co mnie przyprawia o bol zebow :P

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Postprzez Marcin T on 23 Mar 2006 01:13

I am lub Novacaine ----- dla mnie nierozróżnielane utwory HANDa, oba mają wypaść - a że I AM jest pierwsze z brzegu to na niego padł głos. Ot cała filozofia.

Keep The Faith !
Awatar użytkownika
Marcin T
Get Ready

Od: 08 Cze 2005 23:54

Postprzez cRaSh on 23 Mar 2006 01:48

Marcin T napisał(a):dla mnie nierozróżnielane utwory HANDa, oba mają wypaść - a że I AM jest pierwsze z brzegu to na niego padł głos.

jakie? nierozroznialne? na takie zarzuty moge tylko rotflnac :D

i mysle ze I Am bedzie w trojce ;)

Image
Image
Awatar użytkownika
cRaSh
admins

Postprzez Days on 23 Mar 2006 04:55

moja pierwsza trojka zawiera I Am razem z Complicated i najlepszym kawalkiem z HAND jakim niewatpliwie jest DLS :P

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Postprzez cRaSh on 23 Mar 2006 05:07

Days napisał(a):moja pierwsza trojka zawiera I Am razem z Complicated i najlepszym kawalkiem z HAND jakim niewatpliwie jest DLS :P

i tak sobie pomyslalem, ze ta plyta jednak biedna jest, bo chyba taka bedzie pierwsza trojka :lmao:
Chociaz HAND moglaby Complicated zastapic :shiner:

Image
Image
Awatar użytkownika
cRaSh
admins

Postprzez Days on 23 Mar 2006 05:16

no biedna - jedna piosenka naprawde sie nadaje no :lmao:
cRaSh napisał(a):Chociaz HAND moglaby Complicated zastapic

nie mogloby ale dzieki za sugestie :P

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Postprzez Kourin on 23 Mar 2006 17:44

Days napisał(a):najlepszym kawalkiem z HAND jakim niewatpliwie jest DLS

Przybij piate, elfie :grin: Chociaz lama przybic piaty nie moze, bo ma kopyta, ale mysle, ze do jakiejs ugody dojdziemy :shiner:

Image
Image
Awatar użytkownika
Kourin
The Llama

Postprzez Days on 24 Mar 2006 00:19

Kourin napisał(a):Przybij piate, elfie Chociaz lama przybic piaty nie moze, bo ma kopyta, ale mysle, ze do jakiejs ugody dojdziemy

mozemy za to wypic - wloze ci slomke do drinka, zebys nie miala problemow znowu z kopytami :P

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Postprzez Kourin on 24 Mar 2006 03:10

mozemy za to wypic - wloze ci slomke do drinka, zebys nie miala problemow znowu z kopytami

omg, drinka przez słomkę... Ciężki jest los lamy :shiner:

I jeśli DLS nie wygra, to się na was sfoszę, wiecie :lmao:

Image
Image
Awatar użytkownika
Kourin
The Llama

Postprzez Days on 24 Mar 2006 03:21

Kourin napisał(a):I jeśli DLS nie wygra, to się na was sfoszę, wiecie

ja ich klatwa elfia oburzce wiec chyba powinni sie bac :P