BJ Songs Battle Bounce - Zakończone

Wszystko co dotyczy Bon Jovi

Strona główna BON JOVI Ogólna dyskusja

Postprzez Aeon on 29 Maj 2007 00:43

Nie wczytując się w Wasze rozważania i opinie (hmm... może lekko nie będąc w temacie :lmao: ) głosuję na "Open All Night". Bo to jałowa piosenka i od pierwszego przesłuchania tak twierdzę. Potem pewnie wyleci ode mnie "You had me from to hello" i znienawidzone "All about lovin' you" :P.

Image
Awatar użytkownika
Aeon
Wanted Dead Or Alive

Od: 14 Mar 2007 05:30
Miejscowość: Seven Doors Hotel

Postprzez Days on 29 Maj 2007 01:14

Adrian napisał(a):Przychodzi producent z 12 piosenkami (wersje demo) do Jona I Bono. Kładzie na stół materiał i mówi "macie tutaj piosenki - zróbcie je po swojemu". I tak jedna z tych piosenek to Vertigo i Everyday, druga to Sometimes i Misunderstood następna to Open All Night i (świetne) Original The Spieces.

po pierwsze nie rozumiem twojej pokretnej logiki (jaki producent w przypadku Bono i U2?), po drugie Original of the Species nie bylo singlem, po trzecie nie wiem w jaki sposob mozna zestawiac ze soba SYCMIOYO z Missunderstoodem (Sometimes nawet obok lekkiego nie lezalo, nie wiem jak mozna tak ta piosenke traktowac, to tak jakbys jej w ogole nie zrozumial), czy tez OOTS z Open All night - toz OOTS nawet ballada nie jest w sensie tempa, nie mowiac juz o texcie zupelnie z innej bajki. Vertigo juz sie nie czepie, bo to akurat energetyczna piosenka, chociaz w przypadku U2 nie jest to VOL2 dla zadnej wczesniejszej... ale ok - istnieja najwyrazniej pokretne sposoby rozumowania i odbierania muzyki, co widac na zalaczonym obrazku.

Adrian napisał(a):Obie mają po równą ilość wspaniałych piosenek jak i równą ilość "zapychaczy"

hm.. Bounce to w 90% zapychacze, a akurat w przypadku HTDAAB jest odwrotnie... ale nie ma to jak dostrzegac podobienstwa w liczbach XD

i kurde jak juz idzie poduskutowac, to zaraz ktos napomina ze nie na temat XD

Adrian napisał(a):Wiem, że trafio na Twój zespół no, ale ja na to nic nie poradze

poradz - ja rozumiem ze forum i te sprawy, ale na wszelkie bostwa naprawde nie wiem jak mozna miec az tak pokretne muzyczne skojarzenia. jakbym mogla to bym cie wyslala na jakies muzyczne pranie mozgu, bo widac ze masz zakodowane pewne rzeczy i sie juz nie da tego zmienic... a szkoda...

Image Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Od: 05 Mar 2002 01:56
Miejscowość: LothLorien

Postprzez Adrian on 29 Maj 2007 03:13

poradz - ja rozumiem ze forum i te sprawy, ale na wszelkie bostwa naprawde nie wiem jak mozna miec az tak pokretne muzyczne skojarzenia. jakbym mogla to bym cie wyslala na jakies muzyczne pranie mozgu, bo widac ze masz zakodowane pewne rzeczy i sie juz nie da tego zmienic... a szkoda...

Nie rozumiem teko zakodowania. Nie twierdze, żę wszystkie albumy są Jovisów i U2 podobne, ale akurat te 2 jak najbardziej robią na mnie takie wrażenie.

- toz OOTS nawet ballada nie jest w sensie tempa, nie mowiac juz o texcie zupelnie z innej bajki.

No troszke przyśpieszona ballada. Ale chodzi mi głównie o klimat. Taki sam pozytywny odczuwam przy tch obu piosenkach a jakże inny od innych piosenek i ballad.

(Sometimes nawet obok lekkiego nie lezalo, nie wiem jak mozna tak ta piosenke traktowac, to tak jakbys jej w ogole nie zrozumial)

Lekkiego - nie w sensie tekstowym i przesłania. Ale na styl. Popatr na VErtigo jest ostre w klimacie a OOTS zaś jest przyjemne i nastrojowe natomiast Sometimes ... jest zaśpiewane wysoką tonacja + gitarka z lekkim brzmieniem.

Dobra Days nie wdawając sie w szczegóły moja opinia jest tak iż obie są podobne i tyle. Nie zmienisz, tego i nie zaczne nagle jej inaczej odczuwać (w tym sensie jest to zakodowane) ... Niestety (dla niektórych) mam swoje zdanie i na siłę tego nie zmienisz. Obie płytki są dobre i to jest ważne. Chcesz możemy dalej dyskutować, ale błagam nie przypisuj mi pewnych cech których nie posiadam. Prowadźmy dyskusje na poziomie. Z Kiddem, Gina i innymi mogę normalnie wymienić poglądy bez narzucania swoich i myślę, ze z Tobą też mogę swobodnie podyskutować.

To sie głównie tyczy tego zdania które mi się nie spodobało. Chyba, ze źle odebrałem intencje.

jakbym mogla to bym cie wyslala na jakies muzyczne pranie mozgu, bo widac ze masz zakodowane pewne rzeczy i sie juz nie da tego zmienic... a szkoda...
Awatar użytkownika
Adrian
It's My Life

Od: 03 Paź 2003 19:55
Miejscowość: D

Postprzez Days on 29 Maj 2007 14:55

Adrian napisał(a):o sie głównie tyczy tego zdania które mi się nie spodobało. Chyba, ze źle odebrałem intencje.

nie rozumiem co w tym zdaniu nie bylo na poziomie XD

z zakodowaniem chodzilo mi oto, ze WSZYSTKO, ale to W S Z Y S T K O potrafisz porownac do BJ. o czym nie wspomniec, zaraz leci ze to sie kojarzy z tym, a to z tym, a to jest podobne do tego, ato do tamtego. I jak czasami te porownania sa tylko nie trafione, to zdarzaja sie momenty, ze sa po prostu nie smaczne (vide - Sometimes i Missunderstood i wiem ze nie chodzilo ci o textowe porownanie, czy przeslaniowe - az za takiego ignoranta cie NIE mam, ale lekkosci w stylu tam tez nie ma - Sometimes to niemalze operowy klimat jest, co nawiazuje do slow "you're the reason why the opera is in me", Sometimes jest przytlaczajace i ciezkie i to nie jest kwestia odbioru - takie ma byc " Sometimes you can't make it the best you can do is to fake it" chyba najlepiej to obrazuje). i nie chodzi o poronania U2-BJ, ktorych jest najwiecej nie dlatego, ze sa do siebie podobne, ale dlatego, ze Ty po prostu sluchasz tych zespolow i tak ci sie wydaje (takie przynajmniej mam wrazenie). Ale mam nadzieje, ze nie doczekam dnia, kiedy oberwie sie w ten sposob jakims wiekszym swietosciom...

Adrian napisał(a):aki sam pozytywny odczuwam przy tch obu piosenkach a jakże inny od innych piosenek i ballad.

no i jakby na potwierdzenie moich slow - przyrownujesz dwie piosenki do siebie na podstawie wrazenie, chociaz one sa zupelnie inne, a mozna je porownac na tej samej podstawie z tona innych piosenek i tam te porownania moglyby byc o wiele bardziej trafne.
na tej zasadzie ja pozytywy odczuwam przy I don't Need A Man PCD, Everlasting Love Sandry i Ruby Kaiser Chiefow... a czy te piosenki sa do siebie podobne? :>

i nie chodzi mi o to, zebys zmienil opinie, zdanie, czy cos, chociaz moze to czasami tak wygladac, jako ze - jak wiadomo - mam najlepszy gust na swiecie i moj wrodzony donkijotyzm kaze mi sprawiac, by ludzie dazyli do tego idealu XD ale chodzi oto, zebys czasami sie zastanowil, zanim wyglosisz takie zdanie. glownie z powodow wymienionych wyzej.

reasumujac - nie wszystko mozna, da sie i POWINNO sie ze soba porownywac, chociazbys mial podobne wrazenia po odsluchaniu pewnych piosenek. bo to jeszcz nie znaczy, ze mozna je wrzucic do tego samego worka. a jak tak robisz, to tylko "ubiedzasz" sobie zycie muzyczne. bo przeciez oto chodzi carajo, zeby to wszystko bylo bardziej urozmaicone, a nie na sile wciskane w jeden i ten sam model "bo robi na mnie podobne wrazenie".

Image Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Postprzez 99-in-the-shade on 29 Maj 2007 17:24

[fquote="Aeon"]Nie wczytując się w Wasze rozważania i opinie (hmm... może lekko nie będąc w temacie :lmao: ) głosuję na "Open All Night". Bo to jałowa piosenka i od pierwszego przesłuchania tak twierdzę. Potem pewnie wyleci ode mnie "You had me from to hello" i znienawidzone "All about lovin' you" :P.[/fquote]

Tych piosenek to chyba znakomita większość nie trawi :lmao:

'Ludzie pracują latami, aby stać się sławnymi, a potem mówią, że nie mogą tego znieść. Niech spadają i zrobią miejsce dla kogoś, kto może!' - Jon Bon Jovi
Awatar użytkownika
99-in-the-shade
Livin' On A Prayer

Od: 22 Paź 2004 01:40
Miejscowość: Zabrze

Postprzez ZB on 29 Maj 2007 19:11

99-in-the-shade napisał(a):Tych piosenek to chyba znakomita większość nie trawi

Nie no, ja nie jestem aż tak źle nastawiony, ale no ewidentnie odstają od reszty... Tzn, AALY i OAN, bo You Had Me From Hello mi się podoba. No a np. dziś rano po przebudzeniu zacząłem sobie coś nucić. I dopiero po chwili sobie uświadomiłem, że to Open All Night :grin: Więc chyba nie jest aż tak fatalnie :P

Let it rock! Let it go!
You can't stop the fire burning out of control!!!
Awatar użytkownika
ZB
Kebib

Od: 12 Lis 2006 02:08

Postprzez Adrian on 29 Maj 2007 21:20

Ok Days. Przyjmuje do wiadomości Twój punkt widzenia choć nie z wszystkim oczywiście się zgadzam. Może rzeczywiście słuchając Bon Jovi szukam podobieństw u innych artystów i słuchając innych artystów nasuwają mi się podobieństwa do piosenek BJ.

Nyślę, ze sprawa wyjaśniona.
I dopiero po chwili sobie uświadomiłem, że to Open All Night :grin: Więc chyba nie jest aż tak fatalnie :P

No. I tak ma być :)
Awatar użytkownika
Adrian
It's My Life

Od: 03 Paź 2003 19:55
Miejscowość: D

Postprzez cRaSh on 04 Cze 2007 06:12

Spac mi sie chce i nie chce mi sie czytac (230 stron Pomniejszych Bóstw Pterrego w pociagu robi swoje :D) tego tam^, zwlaszcza ze moge sie zalozyc ze w kilkunastu starszych tematach piszecie zupelnie o tym samym.. i nie, nie bede pokazywal palcami kto zawsze zaczynal te dyskusje.
Krotko - AALY -fuj XD

Image
Image
Awatar użytkownika
cRaSh
admins

Od: 02 Mar 2002 03:11
Miejscowość: Spartaaaa XD

Postprzez Days on 04 Cze 2007 15:12

cRaSh napisał(a):230 stron Pomniejszych Bóstw Pterrego w pociagu robi swoje #zeby

ale za to jakie to swoje jest XD zolwik XD

i no wywalmy to You Had me From Hello, potem AALY i no lecmy dalej :P

Image Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Postprzez cRaSh on 04 Cze 2007 15:28

Days napisał(a):zolwik XD

Niezle mozna sobie takim podjesc XD

I no ja wiem ze you had me, ale najpierw aaly i open all night no xD
zapychacze w stylu love me back to life, okazaly sie lepsze niz wiekszosc piosenek ktore wczesniej uwazalem za nie-zapychacze, ale coz XD

Image
Image
Awatar użytkownika
cRaSh
admins

Postprzez Days on 04 Cze 2007 15:38

cRaSh napisał(a):I no ja wiem ze you had me, ale najpierw aaly i open all night no xD

ej you had me from hello przed OAN XD i to mowie ja :P

i n o w sumie nie ma to jak rewizja pogladow :P chociaz ja LMBTL zawsze lubilam bardziej niz wiekszosc piosenek na tej plycie. przynajmniej pamietam ta piosenke :P

Image Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Postprzez ZB on 04 Cze 2007 15:45

cRaSh napisał(a):I no ja wiem ze you had me, ale najpierw aaly i open all night no xD

Dokładnie cRaSh!! No, prawie... Bo OAN przed AALY trzeba :grin:

Let it rock! Let it go!
Awatar użytkownika
ZB
Kebib

Postprzez Gina on 04 Cze 2007 19:52

cRaSh napisał(a):tego tam^, zwlaszcza ze moge sie zalozyc ze w kilkunastu starszych tematach piszecie zupelnie o tym samym..

ojj tym razem nie, tym razem Adrian nam pokazywal ze nam sie Bounce kiedys podobalo :grin:

i o co sie spieracie - 3 shity tak samo shitowate :lmao: w sensie dla mnie kolejnosc dowolna :lmao:
Awatar użytkownika
Gina
mod

Od: 02 Mar 2002 03:12
Miejscowość: Zgierz

Postprzez Ricky Skywalker on 04 Cze 2007 23:14

1 tydzień:

Undivided 0% [ 0 ]
Everyday 0% [ 0 ]
The Distance 0% [ 0 ]
Joey 0% [ 0 ]
Misunderstood 0% [ 0 ]
All About Lovin' You 8% [ 1 ]
Hook Me Up 0% [ 0 ]
Right Side Of Wrong 8% [ 1 ]
Love Me Back To Life 16% [ 2 ]
You Had Me From Hello 41% [ 5 ]
Bounce 0% [ 0 ]
Open All Night 25% [ 3 ]

Wszystkich głosów: 12

Wylatuje: You Had Me From Hello

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Konsekwentnie głosuję na LMBTL, dalsze w kolejce jest AALY... potem pewnie ballada o sklepie całonocnym :shiner: Na Right Side Of Wrong nie zagłosuję, bo tam jest o Rickym :shiner:

"these days all we got is hope, we got redemption and we got forgiveness. And we got one more thing - we got us these days..."
*
Richie Sambora, 29.10.2007
Awatar użytkownika
Ricky Skywalker
The Emperor's HAND

Od: 03 Lis 2003 03:57
Miejscowość: Creche of the Gods ;]

Postprzez cRaSh on 04 Cze 2007 23:44

Seks z mikrofonem.

Image
Image
Awatar użytkownika
cRaSh
admins

Postprzez Days on 05 Cze 2007 00:49

AALY i no do domu... ja nie wiem jak mozna glosowac na fajna rockowa piosenke :P Ricky go home :P

Gina napisał(a):tym razem Adrian nam pokazywal ze nam sie Bounce kiedys podobalo

i lapal sie za glowe bo nie mogl w to uwierzyc, ze AZ TAK nam sie gusta zmienily :P gdy jemu np nie :P

Image Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Postprzez 99-in-the-shade on 05 Cze 2007 02:07

Open All Night. Uzasadnienie parę postów wcześniej było ;P

'Ludzie pracują latami, aby stać się sławnymi, a potem mówią, że nie mogą tego znieść. Niech spadają i zrobią miejsce dla kogoś, kto może!' - Jon Bon Jovi
Awatar użytkownika
99-in-the-shade
Livin' On A Prayer

Postprzez ZB on 05 Cze 2007 02:22

Ricky Skywalker napisał(a):ballada o sklepie całonocnym

:rofl: Oł Men!! Mocne :D I właśnie na to znów oddaje swój głosio. Ale kurde... Ricky.. Teraz ten utwór nabiera nowego znaczenia... XD

Let it rock! Let it go!
Awatar użytkownika
ZB
Kebib

Postprzez 99-in-the-shade on 05 Cze 2007 02:25

ZB napisał(a):
Ricky Skywalker napisał(a):ballada o sklepie całonocnym

:rofl: Oł Men!! Mocne :D I właśnie na to znów oddaje swój głosio. Ale kurde... Ricky.. Teraz ten utwór nabiera nowego znaczenia... XD

Jako hymn meneli? :lmao:

Awatar użytkownika
99-in-the-shade
Livin' On A Prayer

Postprzez agatka on 05 Cze 2007 05:37

Heh, to moj glos idzie wlasnie na ow hymn meneli :D ;)

Image
Awatar użytkownika
agatka
It's My Life

Od: 06 Cze 2004 00:26
Miejscowość: Krosno City

PoprzedniaNastępna

Strona główna BON JOVI Ogólna dyskusja