B.J. a onfrontacja z innymi grupami...

Wszystko co dotyczy Bon Jovi

Strona główna BON JOVI Ogólna dyskusja

B.J. a onfrontacja z innymi grupami...

Postprzez Anonymous on 30 Kwi 2003 02:37

Napiszcie cos o tym. Proszę. Zacznijcie. 0X
Anonymous

???

Postprzez Sandra on 30 Kwi 2003 20:37

Onfrontacja - znaczy Konfrontacja???
No cóż, jeżeli tak, to Bon Jovi chcieli kiedyś zagrać z Metallicą, ale jak Jon poszedł do chłopaków z Matallici, to puścili mu tylko wiązankę niecenzuralnych słówek :bad-words: , więc nic z tego nie wyszło... :(((
A to wszystko przez to, że jak Metallica grała koncert, to nad ich głowami latał helikopter, który zagłuszał muzykę :evilbat: ,
a w helikopterze siedzieli...
chłopaki z Bon Jovi!!! (mieli wystąpić później, więc latali nad tłumem - oj - nie ładnie!!!) :evil:
Awatar użytkownika
Sandra
Get Ready

Od: 25 Sty 2003 01:58
Miejscowość: Olkusz

Postprzez Tico on 01 Maj 2003 03:06

hmm Sandra a czy to przypadkiem nie było odwrotnie??? Czy to metalica przypadkiem najpierw nie nawyzywała Bon Jovi i dlatego oni latali helikopterem nad ludzmi podczas koncertu Metalici? W każdym razie moja wersja lepiej mówi o BJ więc mi się podoba :grin:
Awatar użytkownika
Tico
przyjaciel

Od: 28 Lut 2003 02:19
Miejscowość: Hill Valley

Postprzez daroo on 01 Maj 2003 19:08

No ja wam powiem tak! to co zrobiła Metalica było nie ładne, a chłopcy z Bon Jovi musieli się jakoś odegrać, wybrali taki sposób! A poza tym to uważam że największymi konkurentami są U2 i Guns'roses obydwa te zespoły prezentują podobny styl muzyczny i obydwa zespoły są przezemnie ruwnież bardzo lubiane! Ale Bon Jovi pozostanie dla mnie nazawsze najlepszą grupą rockową świata!
daroo
Get Ready

Od: 05 Kwi 2003 23:47
Miejscowość: Bogatynia

Postprzez Gina on 02 Maj 2003 02:01

aaa o to chodziło w temacie.... [ nie ma jak zaskok ]

ale.. naprawde uwazasz ze Gn'R sa konkurentami BJ ? Jezeli juz to byli... Bo teraz to watpie zeby byli konkurentami kogokolwiek.... :wink:
Awatar użytkownika
Gina
mod

Od: 02 Mar 2002 03:12
Miejscowość: Zgierz

Postprzez Arha on 02 Maj 2003 02:43

ale.. naprawde uwazasz ze Gn'R sa konkurentami BJ ? Jezeli juz to byli... Bo teraz to watpie zeby byli konkurentami kogokolwiek....
Chlip, nawet mi nie przypominaj... W każdym razie w tych starych dobrych czasach kiedy dinozaury biegały po ziemi, a fani Gn'R żyli w błogiej nieświadomości istnienia osobnika zwanego Bucketheadem, to może i była jakas rywalizacja... chociaż w gruncie rzeczy chodziło o to czyj plakat jakaś głupia siksa powiesi sobie nad łóżkiem (Slasha?? O ja, koszmary gwarantowane). Bo muzycznie jakoś mi nie współgrają, jeśli wykroczy się poza znajomość kilku podstawowych ballad.
Nie wiem, jakoś dla mnie BJ są jedyni w swoim rodzaju, trochę już w życiu słyszałam, ale nie ma takiego drugiego zespołu, który wg mnie mógłby tak do końca z Bj być skonfrontowany.

Znudziły mi się waszych smoków powtórki
Zgadzam się
Zrobię co chcecie
Za królestwo i pół córki
Awatar użytkownika
Arha
Lioncourt

Od: 11 Mar 2002 01:06
Miejscowość: Wroclove

Postprzez Gina on 02 Maj 2003 06:58

:fist: Buckethead
slicznie napisane Arha... :grin:

no i sie zgodze.... Gn'R to troche inny styl.. bardziej ostry hmm i krzyczacy [ hehe ] BJ maja wlasny i w sumie faktycznie niewiele da sie wymienic bandow podobnych do nich.. aczkolwiek kilka by sie znalazlo. historia muzyki jest duuza :grin:
Awatar użytkownika
Gina
mod

Postprzez brenda on 02 Maj 2003 16:11

Zalezy jak rozumiec slowo "konfrontacja". W koncu konkurencja dla nich moze byc Britney, moga byc tez Iron Maiden.

Jednak jesli moiwmy o zespolach, ktore w podobnym stylu, jak dla mnie jest to Aerosmith. Teraz juz nie widze az tak duzego podobienstwa, ale na poczatku mojej milosci do Bon Jovi zdazalo mi sie mylic ich ballady z Aerosmith. Kiedys nawet myslalam, ze "Crazy" spiewaja BJ :grin:
Awatar użytkownika
brenda
Never Say Goodbye

Od: 04 Maj 2002 22:05
Miejscowość: W

Postprzez Anonymous on 02 Maj 2003 23:08

a ja lubie G N'R i BJ i wlasnie dlatego, ze sie roznia!!!!Dobrze jest miec taka odskocznie!!!
Anonymous

Postprzez Anonymous on 02 Maj 2003 23:24

a kto ma większą publikę?
myślę, że do Jon'a należy sie wiekszy szacunek.
lubie metallicę, ale czasem zachowują sie jak dzieci :agrue:
Anonymous

:)

Postprzez Sandra on 03 Maj 2003 00:00

Zgadzam się, co do tego szacunku :pray: :wink:
Awatar użytkownika
Sandra
Get Ready

Postprzez Arha on 05 Maj 2003 01:11

Publika powiadasz??
No więc tak: a skąd ja mam wiedzieć?? Bardzo czesto to wszystko się że tak powiem splata, istnieje pewna powtażalność publiki na koncertach różnych grup... (np gdybym obecnie miała wybierać między koncertem old gunsów, Aerosmith czy BJ, to bym przeciez zwariowała próbując się zdecydować).

:fist: Buckethead
Tiaaa... chociaż ogólnie to nic do gościa nie mam [nawet mam jakąś jego solówe na kompie, całkiem ujdziew tłoku] dopóki się trzyma z dala od Gunsów :P

Zgadzam się
Zrobię co chcecie
Za królestwo i pół córki
Awatar użytkownika
Arha
Lioncourt

Postprzez nisia on 24 Cze 2003 06:31

daroo napisał(a):U2 i Guns'roses obydwa te zespoły prezentują podobny styl

darooś ryjku zarz znów będzie że się czepiam, ale U2, gn'r i podobny styl?? ja coś źle zrozumiałam znowu??... :szok:
nisia
Get Ready

Od: 11 Sty 2003 20:00
Miejscowość: lublin

:?

Postprzez Sandra on 24 Cze 2003 21:41

U2 i Guns n' Roses podobny styl?!?
No nie wiem, wydaje mi się, że
Guns n' Roses jest bardziej tak: :microwave: , a U2 tak: :onfire:
Awatar użytkownika
Sandra
Get Ready

Postprzez Days on 25 Cze 2003 01:24

ojej ja to juz zupelnie sie pogubilam...... heh

Europe - podobne granie, kiedys razem nawet grali

Def Leppard - ale tak mniej wiecej w latach 80-tych

teraz ja nie wiem

bo tak np. M20 mi gra z GGD ale BJ juz tu nie pasuje...

U2 mi nie gra z zadnym bo o ni sa Irlandczykami i sa w ogole inni :P

GNR juz nie ma i niestety ich nie bede konfrontowac :(

Image Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Od: 05 Mar 2002 01:56
Miejscowość: LothLorien

Postprzez Gina on 25 Cze 2003 01:57

dlaczego ? ja mam w planach wyjazd do stanow, pokazanie Axlowi paru cwiczen, wsadzenie papierosow do ust (ten glos...) ewentualnie kilku piw do gardla, zawiezienie do nowych gunsow i w to mi graj ;)

a serio - ja nawet o tym pisac nie chce... taki potencjal poszedl w pizdu.... w sumie z niczego... ;(

europe faktycznie, podobne nawet wyglad w sumie (kiedys ofc)
a z tymi Def Leppard ja juz sie zupelnie gubie, mam kilka kaset w domu (sorry - tata ma ;)) raz mi dal przesluchac jedna - BJ zywcem wziete; a ja potem czytam ze na poczatku '80 to oni byli nwobhm (new wave of british heavy metal) :crazyeyes: zakolowalam sie lekko....

A dzisiaj... hmm w sumie to konkurencji nie maja, jesli powstaje ktos nowy to albo grzeczni chlopcy walacy w gitary ze sliczniutkim spokojnym refrenikiem, albo nu-metal, albo jeszcze cos innego.... dla nich lepiej, dla muzyki gorzej...
Awatar użytkownika
Gina
mod

Re: :?

Postprzez Arha on 25 Cze 2003 02:09

Sandra napisał(a):U2 i Guns n' Roses
Guns n' Roses jest bardziej tak: :microwave:

Co rozumiesz przez ludzika wchodzącego do kuchenki mikrofalowej?

I tak w ogóle to podtrzymuję swoją opinię, że BJ za cholerę do niczego się nie da porównać :P z resztą oni sami chyba kiedyś powiedzieli coś w stylu "you can't label BJ"

Zgadzam się
Zrobię co chcecie
Za królestwo i pół córki
Awatar użytkownika
Arha
Lioncourt

Postprzez sdms on 25 Cze 2003 03:40

Ja pamietam jak Def Leppard bylo w 10 wspanialych na mtv classic, to puscili teledysk BJ - wanted i powiedzieli, ze to najlepszy teledysk live czy jakos tak... nie pamietam jush bo to dawno bylo (jeszcze przed awaria).... tak sobie pomyslalem ze teraz mamy nowy okres w zyciu komnaty i forum :)... kiedys bylo stare forum, a teraz mamy jeszcze forum sprzed awarii i forum po awarii :grin: :new-alien: :grin:

Historia papiestwa
[url=http://www.ram-rzeszow.one.pl]RAM Rzesz
Awatar użytkownika
sdms
Stra

Od: 05 Mar 2002 20:37
Miejscowość: Gliwice

Postprzez nisia on 25 Cze 2003 16:33

ganzi jak mikrofalówka? tak? o czikenfejs a z jakiej paki?:) że ich nie ma i żeby posłuchać to trza odgrzać? zgaaadłam?:D
nisia
Get Ready

Od: 11 Sty 2003 20:00
Miejscowość: lublin

Postprzez NiKKi Rebel on 25 Cze 2003 19:13

bon jovi i europe ... hmm, z wygladu kiedys byli na maxa do siebie podobni ... ale przeciez nie o to chodzi ... bj to zespół z wieloma przebojami, a europe?? europe kojarzy mi sie z 2 piosenkami, nic poza tym

bon jovi i gunsi .... heh, kiedys dziennikarz rudemu powiedział, ze wyglada jak jon .. axl sie wkurzył i go pobił [dziennikarza] :grin: ... co do muzyki, gunsi maja/mieli jednka ciezsze piosenki, no i tak, wrzaskliwe :black: .... na przełomie lat 80 & 90 na pewno byli dla siebie jakas tam konkurencja .... ale gunsi i tak wiecej mieli do poison niz bj :P

bon jovi i def leppard ... jakies show kiedys ze soba na pewno dali .. gdzies an twardzielu mam fotke jona i joe elliott'a ... nevermind ... czy leppardzi to metal?? chyba tak, chociaz moim zdaniem taki leciutki, i tylko w pierwszej, moze i drugiej płytce ... wydaje mi sie jednak, ze leppardzi byli jakby w cieniu bon jovi .. nie wiem, moze pisze tak ze wzgledu ze jestem fanka bj, i znacznie wiecej naogladałam sie ich w tv, nasłuchałam sie ich płyt, a moja przygoda w DL dopiero siem zaczyna :grin: :grin:

[size=75]G
Awatar użytkownika
NiKKi Rebel
Never Say Goodbye

Od: 01 Sie 2002 20:05
Miejscowość: Tuonela

Następna

Strona główna BON JOVI Ogólna dyskusja

Powróć do Ogólna dyskusja