B.J. a onfrontacja z innymi grupami...

Wszystko co dotyczy Bon Jovi

Strona główna BON JOVI Ogólna dyskusja

Postprzez Anonymous on 26 Cze 2003 23:58

...VAN HALEN?
ale myśl, że tylko niektóre wejścia i refreny są w podobnym stylu.
Jeśli chodzi o pomyłkę, to kiedyś naciąłem się na podobieństwo "My heart breaken eaben... czy coś takiego(z płyty This Days)" z jakimś kawałkiem Aerosmith.Ale przeciez to B.J wystartowali 20 lat temu z największym impetem i do tej pory ilość wydanych ich płyt utrzymuje sie na rekordowym poziomie...
...a fani? A kto oprócz Jon'a ma 75000 widzów na każdym koncercie, do tej pory?
Anonymous

Postprzez Gina on 27 Cze 2003 00:51

daijiro kato napisał(a):...a fani? A kto oprócz Jon'a ma 75000 widzów na każdym koncercie, do tej pory?

no bez przesady, nie mozna zaprzeczyć ze koncerty BJ sa duze i sale/stadiony wypełnione po full, ale nie tylko na ich koncertach tak się dzieje.... :grin:
Awatar użytkownika
Gina
mod

Od: 02 Mar 2002 03:12
Miejscowość: Zgierz

Postprzez Days on 28 Cze 2003 00:57

Nikki - wiesz dla fana Europe to BJ jest zespolem z 2 przebojami (Always i It's My Life)...... wiec raczej tak tego bym nie konfrontowala....

Van Halen owszem, ale przed zmiana wokalisty!

Aerosmith i Heart's Breaking Even mozna mylic, bo to jest bardzo aerosmithowska piosenka :)

Image Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Od: 05 Mar 2002 01:56
Miejscowość: LothLorien

Postprzez Anonymous on 28 Cze 2003 01:00

...ale jeśli spodkasz kogoś na ulicy, lub przeprowadzając ankietę i zapytasz się o: 'ROCK'OWY ZESPÓŁ" to co trzeci szlachetny obywatel Stanów i nie tylko, odpowie BON JOVI...
Anonymous

Postprzez Days on 28 Cze 2003 01:42

ale ja nie mowie o USA - zwlaszcza ze Europe pochodzili ze Szwecji....

ja mowilam ogolnie...

wielu ludzi na swiecie zapytanych o BJ odpowie ci "what?" albo poda w/w tytuly piosenek.......

Image Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Postprzez sdms on 28 Cze 2003 01:51

Days napisał(a):wielu ludzi na swiecie zapytanych o BJ odpowie ci "what?" albo poda w/w tytuly piosenek.......

albo zapyta się czy to bujne włosy po francuskiemu :grin:

Historia papiestwa
[url=http://www.ram-rzeszow.one.pl]RAM Rzesz
Awatar użytkownika
sdms
Stra

Od: 05 Mar 2002 20:37
Miejscowość: Gliwice

Postprzez Arha on 28 Cze 2003 01:58

...ale jeśli spodkasz kogoś na ulicy, lub przeprowadzając ankietę i zapytasz się o: 'ROCK'OWY ZESPÓŁ" to co trzeci szlachetny obywatel Stanów i nie tylko, odpowie BON JOVI...
Śmiem wątpić, nie zapominaj, że BJ nie są jedynym zespołem rockowym, a popularnością z pewnością niektórym ustępuje. Nie chodzi mi tutaj o Gunsów, czy Aerosmith, ale symbolem rocka byli i będą Stonesi i to pewnie ich by wymieniono. Ale to tak na marginesie.

Znudziły mi się waszych smoków powtórki
Zgadzam się
Zrobię co chcecie
Za królestwo i pół córki
Awatar użytkownika
Arha
Lioncourt

Od: 11 Mar 2002 01:06
Miejscowość: Wroclove

Postprzez Days on 28 Cze 2003 02:05

w Stanach moze nie koniecznie Stonesow by wymienili....... oni tam sa w ogole dziwni i pewnie zaraz by polecieli jakimis boysbandami :P

ale nie tak serio - polecieli by grungem!

Image Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Postprzez Gina on 28 Cze 2003 02:52

bleh, wiadomo, amerykanie sa dziwni i zapatrzeni w siebie :PP
(sorki ale cos mam ostatnio nasroj anty - us (pewnie po tym jak dzis przegladajac najnowsze to&owo na okladce zobaczylam ze jakis maraton filmow z okazji 4 lipca w tv..... :evil: juz ide sie przebrac za indyka.... )

Ale zgadzam sie z Arha, nie sadze zeby 1/3 powiedziala BJ.... Juz predzej Creed, M20 czy cus....
Awatar użytkownika
Gina
mod

Od: 02 Mar 2002 03:12
Miejscowość: Zgierz

Postprzez marta_bongiovi on 28 Cze 2003 16:16

Oczywiście - mało kto by powiedział o BJ. Jakby sie zadało takie pytanie np. jak bardzo popularne było It's My Life to wtedy może by ta 1/3 tak odpowiedziała. A ja tak jak Arha myślę, że wymieniliby w pierwszej kolejności Stonesów. Albo Linkin Park :wink:

albo zapyta się czy to bujne włosy po francuskiemu
:grin:

[size=100][color=#008B8B]- Facet zabi
Awatar użytkownika
marta_bongiovi
Keep The Faith

Od: 24 Cze 2002 22:56

Postprzez Days on 28 Cze 2003 18:30

sorki ale cos mam ostatnio nasroj anty - us (pewnie po tym jak dzis przegladajac najnowsze to&owo na okladce zobaczylam ze jakis maraton filmow z okazji 4 lipca w tv..... juz ide sie przebrac za indyka....

ja tez i ja tez - moge ci kilka pior pozyczyc.......

Image Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Postprzez Melisa on 01 Lip 2003 21:32

brenda napisał(a):Zalezy jak rozumiec slowo "konfrontacja". W koncu konkurencja dla nich moze byc Britney, moga byc tez Iron Maiden.

Jednak jesli moiwmy o zespolach, ktore w podobnym stylu, jak dla mnie jest to Aerosmith. Teraz juz nie widze az tak duzego podobienstwa, ale na poczatku mojej milosci do Bon Jovi zdazalo mi sie mylic ich ballady z Aerosmith. Kiedys nawet myslalam, ze "Crazy" spiewaja BJ :grin:

Nio ja uwazam tak samo i przyznam sie,ze ballady Bon Jovi i Areoshmit czasami mi sie mylily tzn wtedy kiedy sie jeszce nie znalam na muzyce na tyle dobrze :wink:
I az wstyd sie przyznac,ale na poczatku myslalam,ze Always spiewali areoshmit....ale wstyd :evil: .

Chcialabym jeszcze dodac,ze Bon Jovi wystapili kiedys z zespolami Scorpions i Kiss.Nie twierdze,iz te grupy maja podobny styl do Bon Jovi.ale skoro nasi chlopy zdecydowali sie z nimi wystapic,to chyba musieli darzyc ich jakims szacunkiem.

Melisa...czyli co
Awatar użytkownika
Melisa
Get Ready

Od: 30 Cze 2003 14:22
Miejscowość: Be

Postprzez Arha on 01 Lip 2003 23:03

I az wstyd sie przyznac,ale na poczatku myslalam,ze Always spiewali areoshmit....ale wstyd .
E tam wstyd. Mi się kiedyś "Always" z Bryanem Adamsem pochrzaniło :crazyeyes: ale to było dawno temu w trawie i się nie liczy =P

Znudziły mi się waszych smoków powtórki
Zgadzam się
Zrobię co chcecie
Za królestwo i pół córki
Awatar użytkownika
Arha
Lioncourt

Od: 11 Mar 2002 01:06
Miejscowość: Wroclove

Postprzez daroo on 21 Lip 2003 04:08

Bon Jovi i Europe grali kiedyś ze sobą razem?
daroo
Get Ready

Od: 05 Kwi 2003 23:47
Miejscowość: Bogatynia

Postprzez trapper on 21 Lip 2003 15:45

Nie.

"Za co kocham Ferrari?Bo jest jak Manchester United-czerwone,utytułowane i ma na świecie miliony ludzi gotowych zjeśc dla niego ostatnią koszulę."
Awatar użytkownika
trapper
mod

Od: 03 Mar 2002 02:52
Miejscowość: Krak

Postprzez Days on 24 Lip 2003 00:12

jak nie jak tak! cholera grali razem ze soba chyba w 1986 albo 88... juz sama nie wiem... w kazdym badz razie grali Europe Bon Jovi i Def Leppard!! Na plycie Europe 1982-1992 czy jakos tak Joey Tempest (wokalista Europe) pisze o tym!

Image Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Postprzez Anonymous on 17 Sty 2005 02:05

wielu znakomitym zespołom w latach '80 nie udało się zdobyć tak uderzającej popularności.. a szkoda.. poza tym nie uważam by ilośc wiary na koncertach była istotnym wyznacznikiem jakości tworzonej muzy -pomyślcie nad tym.. co do konfrontacji, to nie będę rozwijac, bo by mnie na tym forum zlinczowano, a nie o to mi chodzi. darzę BJ bardzo dużą sympatią , aczkolwiek jest wiele innych grup, które które stawiam troszkę wyżej. kto ma kłopoty z odróznieniem leppardów i innych od muzy BJ, zapraszam na forum serwisu: http://www.hardrock.com.pl
pozdrawiam wszystkich forumowiczów!
Anonymous

Postprzez sdms on 17 Sty 2005 02:36

Heavy Butterfly napisał(a):wielu znakomitym zespołom w latach '80 nie udało się zdobyć tak uderzającej popularności.. a szkoda.. poza tym nie uważam by ilośc wiary na koncertach była istotnym wyznacznikiem jakości tworzonej muzy -pomyślcie nad tym.. co do konfrontacji, to nie będę rozwijac, bo by mnie na tym forum zlinczowano, a nie o to mi chodzi. darzę BJ bardzo dużą sympatią , aczkolwiek jest wiele innych grup, które które stawiam troszkę wyżej. kto ma kłopoty z odróznieniem leppardów i innych od muzy BJ, zapraszam na forum serwisu: http://www.hardrock.com.pl
pozdrawiam wszystkich forumowiczów!

My tu ludzi raczej nie linczujemy :)

Historia papiestwa
[url=http://www.ram-rzeszow.one.pl]RAM Rzesz
Awatar użytkownika
sdms
Stra

Od: 05 Mar 2002 20:37
Miejscowość: Gliwice

Postprzez Anonymous on 17 Sty 2005 03:26

ufff.... :)
uważam, że muzyka ma się po prostu podobać, dostarczać wrażeń, wzbudzac emocje -niezależnie od jakości wykonania, ambitności tekstów itd... konfrontować możemy sprawy techniczne, ale gust pozostaje gustem
Anonymous

Postprzez Tico on 17 Sty 2005 05:43

konfrontować możemy sprawy techniczne, ale gust pozostaje gustem

Oj się nie zgodzę, tzn zgodzę się co do gustu, ale nie co do spraw technicznych. Chociażby niejedna dyskusja na wspomnianym przez Ciebie forum (które czytuję czasem) o głosach dwóch gigantów Halforda z Judasów i Dickinsona z Maidenów. Oczywiście padały tam tez inne nazwiska. Muzyka to nie sport tu nie da się nic obiektywnie ocenić i to jest w tym właśnie najpiękniejsze :)
Awatar użytkownika
Tico
przyjaciel

Od: 28 Lut 2003 02:19
Miejscowość: Hill Valley

PoprzedniaNastępna

Strona główna BON JOVI Ogólna dyskusja

Powróć do Ogólna dyskusja