Automat perkusyjny...

Strona główna OFFTOPIKI Sprzęt Muzyczny

Automat perkusyjny...

Postprzez Tico on 14 Maj 2004 02:04

Co sądzicie na ten temat? Da rade zastąpić normalną perkusję? Wiecie może jak to brzmi na żywo i w ogóle? Takie np w granicach kilkuset złotych. Poszukuje kogoś kto się na tym troszke zna :)
Awatar użytkownika
Tico
przyjaciel

Od: 28 Lut 2003 02:19
Miejscowość: Hill Valley

Postprzez Gina on 14 Maj 2004 02:33

Aż tak dobrze to się nie znam ale jako córka ex perkusisty powiem tak :
jestem (raczej) na nie. Słowo automat mówi wszystko... To tak trochę jak organki, tzn te keybordy i takie tam puszczasz i coś ci tam puka... Niby podobne, ale efekt daleki od tego 'prawdziwego'

Ale jak mówię - jakimś mega specem nie jestem w tej dziedzinie :grin:
Awatar użytkownika
Gina
mod

Od: 02 Mar 2002 03:12
Miejscowość: Zgierz

Postprzez Days on 14 Maj 2004 02:58

no ja tez moze sie na tym az tak nie znam, ale jak slysze slowo "automat", to jednak jestem zdecydowanie PRZECIW!!!!!!! z reszta jaki bajer jest jak sie oglada koncert i sa np (ostatnio niestety rzadko sie to zdarza, a szkoda bo to jest rewelka) solowki perkusyjne.... naprawde cudo!!!!!!!!!! np na takim koncercie Corrsow z LDR (hehehe, a ja caly czas o jednym) solowka Caz do Secret Live to naprawde rewelka... albo w RAH jak grala z Mickiem Fleetwoodem solowke to dopiero byl odjazd... zaden automat nie zastapi takiej rozrywki :P bo to jest sama przyjemnosc - poogladac jakie Tico robi np miny jak gra :P

Image Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Od: 05 Mar 2002 01:56
Miejscowość: LothLorien

Postprzez Tico on 14 Maj 2004 03:02

No ale Sisters of Mercy jadą jakoś bez perkusisty :)
Awatar użytkownika
Tico
przyjaciel

Postprzez Days on 14 Maj 2004 03:23

a maja jakies solowki perkusyjne???? na pewno nie w stylu Bonza, ale chociaz zbiebeczko??? bo mnei sie wydaje, ze jak sie tego uzywa, to tak naparwde perkusja schodzi w tlo i przestaje sie liczyc... a to szkoda jest.... bardzo... bo naprawde duzo sie zyskuje na dobrym perkusiscie...

Image Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Od: 05 Mar 2002 01:56
Miejscowość: LothLorien

Postprzez Tico on 14 Maj 2004 03:51

Jasne. Days ja się z Tobą zgadzam, tylko chodzi mi o to że bez perkusisty też można grać rocka, tak mi się właściwie wydaje :P
A co do perkusji, to nie mam gdzie wstawić a gdyby nie to to już bym pewnie był posiadaczem takowej :crazy:
Awatar użytkownika
Tico
przyjaciel

Postprzez Rodebert on 14 Cze 2004 19:30

Pytanie czy chcesz grac na zywo czy chcesz grac jak w studio.. Bo teoretycznie to mozesz tez gitare dac z klawiszy, a inne instrumenty z plyty DJ-a... Tylko po co? Granie na zywo ma to do siebie ze zawsze gra sie w jakis sposob inaczej, bo inaczej moznaby caly czas jechac z playbacku. A w studio uzywa sie wszystkiego i automat czasem jak potrzebny tez sie znajdzie.

"Jeden adwokat z teczka moze sie nakrasc wiecej niz tysiac ludzi z rewolwerami"
M. Puzo - "Ojciec Chrzestny"
Awatar użytkownika
Rodebert
Wanted Dead Or Alive

Od: 04 Mar 2002 19:40
Miejscowość: Warschava

Strona główna OFFTOPIKI Sprzęt Muzyczny

Powróć do Sprzęt Muzyczny